Odvolat během povodní vedení města? To je ubohé, vzkazuje ekonom a včelař Hájek

27.09.2024 16:29 | Komentář

Ekonom a včelař Oldřich Hájek, nezávislý kandidát za hnutí ANO, získal v prvním kole senátních voleb v obvodu č. 80 celkem 10 534 hlasů, což představuje 36,97 % všech odevzdaných hlasů. Tento výsledek ho posunul z prvního místa do druhého kola, kde se utká s dosavadním senátorem Patrikem Kunčarem. Druhé kolo voleb se uskuteční v pátek 27. a v sobotu 28. září. Hájek má šanci nahradit Kunčara v horní komoře parlamentu, avšak zůstává obezřetný.

Odvolat během povodní vedení města? To je ubohé, vzkazuje ekonom a včelař Hájek
Foto: Archiv PL
Popisek: Ekonom a včelař Oldřich Hájek, nezávislý kandidát za hnutí ANO

„Výhra v prvním kole voleb je pouze výhrou v prvním poločase,“ říká Hájek s pokorou a dodává, že zatím ještě nic nevyhrál. „Ve druhém kole senátních voleb se totiž začíná od nuly. Je potřeba, aby lidé přišli volit znovu. Aby ještě jednou řekli současné vládě, že takhle to dál nejde!“ apeluje na své voliče.

Hájek, profesí ekonom a včelař, má v plánu řešit několik klíčových témat, pokud bude zvolen senátorem. Mezi hlavní body jeho programu patří digitalizace stavebního řízení, elektrifikace železniční trati Staré Město – Uherský Brod – Luhačovice a zjednodušení práce na dohody o provedení práce, kterou podle něj současná vláda zkomplikovala. „Nebezpečí zrušení se vznáší nad babyboxy, těch se chci aktivně zastat,“ říká s odhodláním. Kromě toho má na srdci i ochranu včelstev před invazivní sršní asijskou, která ohrožuje místní ekosystémy.

„Můj program je jasný a srozumitelný. S ním se může každý seznámit na mé internetové stránce. Mohu všechny ujistit, že jej budu aktivně prosazovat. V případě zvolení určitě nebudu zbytečným senátorem,“ dodává Hájek sebevědomě.

Ve svém rozhovoru pro regionální portál idobryden.cz se Hájek rovněž vyjádřil k situaci v Uherském Brodě, kde opozice odvolala vedení města během krize způsobené povodní. Podle něj někteří zastupitelé využili momentálního oslabení vedení města, aby si zajistili dobře placená místa v radě. „Místo aby se samospráva semkla a naplno pracovala pro ohrožené občany a firmy, tak někteří zastupitelé využili šance a zajistili si dobře placená místa v radě města a kdo ví kde ještě. To je z mého pohledu ubohé!“ říká Hájek s rozhořčením.

Zmiňuje také svého protivníka v druhém kole senátních voleb, Patrika Kunčara, který podle něj hrál v této „nehezké kauze“ významnou roli. „Chce pokračovat v Senátu, ale raději přijal pozici městského radního se všemi k tomu náležejícími benefity, kdyby mu druhé kolo nevyšlo,“ kritizuje Hájek. Zároveň ale pochválil ostatní vedení měst a obcí za jejich statečnou reakci na povodeň a poděkoval všem, kteří se aktivně podíleli na řešení krizové situace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

„Rusové dobyli město? Tak to určitě nebylo důležité.“ Americký institut je pro smích

20:25 „Rusové dobyli město? Tak to určitě nebylo důležité.“ Americký institut je pro smích

Prakticky všemi médii na západní polokouli hojně citovaný Institut pro studium války (ISW), který sí…