Pavel Fischer: Soudit Rusko. A přijedou Tchaj-wanci

18.07.2022 11:24 | Ze sítí

S blížícími se prezidentskými volbami roste i frekvence, se kterou o sobě dávají vědět potenciální kandidáti na tento nejvyšší úřad v zemi. Velmi aktivní je i Pavel Fischer, jeden z těch, kteří se o prezidentský post pokoušeli i před pěti lety, kdy ale nedostál svým ambicím a nedostal se ani do druhého kola volby. I letos má ty nejvyšší ambice a využívá pro jejich naplnění naplno i sociální sítě.

Pavel Fischer: Soudit Rusko. A přijedou Tchaj-wanci
Foto: Repro ČT
Popisek: Senátor a neúspěšný kandidát na prezidenta Pavel Fischer

V jednom z aktuálních příspěvků, který vložil Pavel Fischer na svůj Twitter, zmiňuje počet ukrajinských obyvatel, kteří byli dle jeho názoru odvlečeni na ruské území. Podle Fischera je třeba se takovému jednání postavit a zodpovědné lidi odsoudit.

„Rusko už odvleklo na 2 miliony civilních obyvatel pryč z území Ukrajiny. Tomu se říká únos. Může jít obchodování s lidmi. A jde o válečný zločin. Je naší povinností postavit všechny odpovědné před tribunál, jinak bude spirála násilí pokračovat,“ píše Fischer, ale jak mu připomínají někteří diskutéři, neuvádí ani žádné řešení a dokonce ani žádný zdroj, ze kterého informace o počtu unesených Ukrajinců čerpá.

„Tím, že na to budeme z dálky hledět, nikoho nikam nepostavíme,“ poznamenal další diskutér.

„Z Ukrajiny do Ruska odcházejí statisíce lidí už dlouhé roky, idiote,“ vyjádřil se hodně kriticky k situaci v Rusku přispěvatel, který Fischera evidentně nepodporuje.

 

Spousta ohlasů ale byla naopak pozitivních. 

„Oni to tak dělali vždycky... Před soud musí, jinak by svět nemohl dál existovat,“ souhlasil s Fischerem jeden z diskutérů a nebyl sám.

 

To ale není vše, čím se senátor Pavel Fischer na Twitteru v poslední době prezentoval.

V pátek tam např. informoval o chystané návštěvě tchajwanského premiéra v České republice a o senátní schůzi, která je v této souvislosti svolána.

„Příští týden je na návštěvě ČR předseda parlamentu Tchaj-wanu. Rozvoj vztahů mezi ČR a Tchaj-wanem se bude věnovat také schůze senátního výboru 19. července,“ napsal na Twitter a přiložil i pozvánku na schůzi Senátu, která se tím bude zabývat.

 

To ale nesklidilo velký ohlas a kromě jednoho dotazu na online přenos jednání se senátor dočkal jen poznámky, která odkazuje na kontakty předsedy Senátu Vystrčila s Tchaj-wanem a na podle diskutéra nulový užitek, který to České republice přineslo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: MaA

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…