Petr Pavel a „vajgl v hajzlu“. Konečná s Nerudovou si vjely do vlasů

12.09.2024 19:20 | Monitoring

Koalice STAČILO! rozšířila svou nabídku na internetovém obchodě Futura.cz, kde nabízí trička s komunistickými motivy. Tato nabídka vyvolala kontroverzi, když europoslankyně Danuše Nerudová přirovnala komunisty k nechtěným „vajglům v hajzlu“, které neustále vyplouvají na povrch. Lídryně STAČILO! Kateřina Konečná na to reagovala obviněním z neúcty vůči současnému prezidentovi Petru Pavlovi.

Petr Pavel a „vajgl v hajzlu“. Konečná s Nerudovou si vjely do vlasů
Foto: Reprofoto: FCB K. Konečné
Popisek: Kateřina Konečná s plechovkou plzeňského piva

Levicová koalice STAČILO! na internetovém obchodě Futura.cz, na který se lze dostat přes oficiální webové stránky koalice, prodává trika, kšiltovky a další upomínkové předměty.

Příznivci STAČILO! si mohou vybrat z několika různých potisků na bílých tričkách včetně pouze loga koalice nebo strany KSČM, tak i sloganů jako například „EU? Stačilo!“ nebo „Chci žít v pohodě, volím komunisty“.

Dále jsou však v prodeji trika pojmenovaná jako „Lenin je in“ vyobrazující Vladimira Lenina s růžovým punkovým účesem nebo tričko s červenou hvězdou, srpem a kladivem.

Na sociální síti X se nad některými z variací potisků na tričkách pohoršovala Danuše Nerudová. „Komunistický spolek STAČILO! prodává na svém e-shopu trička se srpem a kladivem nebo s Leninem,“ upozornila Nerudová. „Krásný důkaz, že i když soudružka Konečná vyměnila rudou knížku za bílé tričko, pořád zůstává komunistkou.“

Dále Nerudová citovala slova Karla Schwarzenberga, který řekl, že „komunisté jsou jako vajgly v hajzlu, které pořád splachujete, ale vždycky znovu vyplavou“.

Lídryně koalice STAČILO! Kateřina Konečná ovšem nepochopila, proč se europoslankyně Nerudová slovy Schwarzenberga tak negativně vyjadřuje o současném prezidentovi Petru Pavlovi, který má též komunistickou minulost. „Proč tolik ta kritika pana prezidenta. Nazvat ho vajglem v hajzlu, který vyplaval (dokonce na Hrad)… vy, která často ostatní poučujete o slušnosti, to jsem od Vás nečekala,“ napsala v komentáři Konečná Nerudové.

Nerudová si její popíchnutí nenechala líbit a vzkázala jí, ať si jde raději balit trička do e-shopu.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

Ing. Hana Naiclerová, MBA byl položen dotaz

Korupce

Co jste jako poslankyně udělala proto, abyste zamezila korupci? Podle mě není voleb, kde by politici omezení korupce neslibovali a výsledek? Ke korupci dochází pořád, a to ve velkém.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nerudová, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka Nový , 13.09.2024 8:04:53
Diskutovat s mladou a pěknou Nerudovou, to je jako házet perly sviním. Tím netvrdím, že je paní profesorka ...... Takové titulování přenechám vládnímu koordinátorovi.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Místo munice dejte peníze na povodně. Ševčík udeřil na Fialovu vládu

22:03 Místo munice dejte peníze na povodně. Ševčík udeřil na Fialovu vládu

Největší povodňové škody nemusely nastat, mohla tomu pomoci výstavba přehrady, které však zabránila …