Pochvala Noře Fridrichové. Za jednu reportáž

25.07.2024 17:44 | Zprávy

Novinářka Angelika Bazalová zareagovala na svém facebookovém profilu na konec pořadu 168 hodin. Moderátorku pořadu Noru Fridrichovou sice pochválila za otevření kauzy filozofické fakulty, ale jinak uvedla, že koncept veřejnoprávních médií patří do minulého století.

Pochvala Noře Fridrichové. Za jednu reportáž
Foto: Repro ČT24
Popisek: Moderátorka 168 hodin, Nora Fridrichová

„Ke konci pořadu 168 hodin mám tento komentář. Koncept veřejnoprávních médií patří do minulého století, povinné koncesionářské poplatky je třeba zrušit. Osobně už dávno preferuji CNN Prima NEWS před zpravodajstvím ČT, které není vždycky nutně neobjektivní, ale je nudné, ospalé, unylé, nezajímavé, rutinérské, přehnaně uhlazené, prostě k uzívání,“ poznamenala Bazalová.

„V poslední době jsem si ho se zájmem, radostí a nadějí pustila jen jednou. Když Nora prolomila to tíživé mlčení a otevřela kauzu filozofické fakulty. Výsledkem byla citlivá a mistrovsky natočená výpověď zoufalé matky. To je práce, za kterou já bych dávala ceny. A v mých očích to trochu pomohlo pozvednout obraz té zkostnatělé instituce, která spěje k neodvratnému konci, ať už nastane dřív nebo později,“ zmínila Bazalová.

„Pořad 168 hodin končí. Česká televize ho nebude od podzimu vysílat. Dohodl se na tom generální ředitel ČT Jan Souček s vedením divize Zpravodajství a publicistiky a divize Programu. Jeho moderátorka a dramaturgyně Nora Fridrichová v ČT zůstává, stejně tak jako reportéři redakce,“ tak zní oznámení na profilu X Newsroom ČT.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žijeme v totalitě. Regulace slouží k oškubání. A mlčení je souhlas, připomíná občanům Hoffman

16:09 Žijeme v totalitě. Regulace slouží k oškubání. A mlčení je souhlas, připomíná občanům Hoffman

POHLED IVANA HOFFMANA Žijeme v demokracii, nebo v totalitě? Již to, že se takto ptáme, znamená, že „…