Pod Žaludou se kýve židle. Ministr už prý hledá jeho nástupce

03.11.2011 9:21 | Zprávy

Ministr dopravy prý hledá nového šéfa Českých drah. Toho stávajícího, Petra Žaludu, prý hodlá co nevidět vyměnit. A to ačkoli o tom zatím ministr nechce mluvit a Žaluda zase nic neví.

Pod Žaludou se kýve židle. Ministr už prý hledá jeho nástupce
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Petr Žaluda

"Je pravda, že na jednání dozorčí rady se personální záležitosti probírat budou. Nicméně v tuto chvíli skutečně nehodlám komentovat podrobnosti," řekl ministr Dobeš Hospodářským novinám. Dozorčí rada ČD má zasednout ve středu 9. listopadu.

Dobeš prý už začal jednat s někdejším ředitelem vítkovických železáren Vladimírem Bailem. "Nabídku na post šéfa ČD jsem od ministra dopravy dostal, jednáme o detailech," potvrdil to Bail. Ve hře je i varianta, že by se do čela Českých drah dostal exministr dopravy Radek Šmerda.

Sám Žaluda o své výměně neví. "Je to pro mě nová informace," přiznal. Nic o tom oficiálně neví ani premiér Petr Nečas, s nímž o podobně zásadních změnách musí ministr jednat.

Konec Žaludy je pravděpodobně spjat s aférou kolem bývalého šéfa ČEZu Martina Romana, který měl vazby na vedení plzeňské Škody, a ta získala od drah řadu miliardových zakázek bez soutěže. Nepřidá mu zřejmě ani přátelství s podnikatelem Romanem Janouškem a lidmi z okruhu Mirka Topolánka a Marka Dalíka.

Čtěte:

Jančura: Žaluda z ČD lže a Roman je napojený na Škodu Plzeň. To ví každý

Šéf ČD se případného vyhazovu bát nemusí. Pomůže mu zlatý padák

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…