Pražská válka v rozhlase: Marvanová se pustila do Čižinského kvůli pozemkovým čachrům. Ten to nevydýchal

30.08.2022 17:21

Vysílání CNN Prima NEWS přineslo ostrou hádku ve studiu mezi pražskou radní a kandidátkou do Senátu za SPOLU Hanou Kordovou Marvanovou a lídrem kandidátky Praha sobě Jana Čižinského.

Pražská válka v rozhlase: Marvanová se pustila do Čižinského kvůli pozemkovým čachrům. Ten to nevydýchal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radní Hana Kordová Marvanová

Kauza Dozimetr neutichá. Podle kandidátky SPOLU Hany Marvanové pro podezřelý převod majetku několikrát hlasoval lídr konkurenční kandidátky Praha sobě Jan Čižinský. 

„Kauza Dozimetr II je námi pojmenována takto proto, že ji spojuje osoba Petra Hlubučka. Ale ta věc, která se týká pozemků v Lysolajích, to je Dozimetr II. Jejich podezřelý prodej za nízkou cenu, to vlastně není nové. Já se tím zabývám už několik let. Sama jsem iniciovala i podání trestního oznámení,“ poznamenala Kordová Marvanová.

„Teď se objevily nové skutečnosti, že vše sahá do roku 2012, kdy Petr Hlubuček jako starosta Lysolají požádal o svěření městských pozemků, rozsáhlé stavební parcely, aby postavil dům pro seniory. V roce 2014 mu magistrát ještě před volbami vyhověl, ale dal mu přísné podmínky. V roce 2017 se změnila koalice, ve které bylo ANO, ČSSD, Trojkolice i Jan Čižinský, tak odhlasovala s podporou tří pirátů, že to může prodat developerovi,“ dodala Kordová Marvanová.

„Praha přišla o obrovské peníze. Ti, kteří hlasovali pro, včetně Jana Čižinského, způsobili, že v Lysolajích vzniká čtvrť investičních domků a nevzniká tam to dostupné bydlení a dům pro seniory. Jan Čižinský a Praha sobě na nás útočí, že to chceme rozprodávat my, že chceme rozprodávat pozemky, nemovitosti a byty,“ zmínila Kordová Marvanová.

Čižinský se však bránil, že Marvanová se snaží útočit na Piráty a Prahu sobě. „Jenže tyto strany v kauze Dozimetr nejedou,“ poznamenal Čižinský, že Kordová Marvanová trefila sama sebe, svoji vlastní kandidátku. „Kauza Dozimetr začala tím, že Adam Scheinherr šel na policii a podal trestní oznámení. Díky tomu mohla policie dát odposlechy a máme tady kauzu Dozimetr. Kdyby se všichni chovali jako Adam Scheinherr, nemáme tady korupci. Kdyby se všichni chovali jako vy, paní Marvanová, tak by se nestalo vůbec nic. Jsem rád, že jste upozornila na tento případ. Kdo koupil ty pozemky? Sponzoři vašeho STAN a sponzoři TOP 09. Rok poté vás oslovil Petr Hlubuček a vy jste visela po Praze na billboardech za ty peníze z těch pozemků. A teď jdete do TOP 09. Já jsem za Dozimetr moc rád. Spadla opona. A kdo se nepoučil? To je SPOLU. Já jsem čekal, že vy rezignujete z kandidátky, když tam zůstane Jiří Pospíšil. Protože on veřejně lhal,“ řekl Čižinský.

Kordová Marvanová však kontrovala: „Vy se tady usmíváte a jste v klidu. Já to nechápu. Promluvila jsem o konkrétní kauze, kdy jste vy pomohli získat Petru Hlubučkovi pozemky v Lysolajích, získat souhlas na to, aby je prodal developerovi velmi levně, tím ošidil Prahu. A to jste vy způsobil. Na vše, co říkáte, bych mohla reagovat, že to je lež,“ uvedla.

Čižinský se však bránil, že je osm let starostou Prahy 7, kde úplně zničili korupci. „Ze stejného důvodu jsme kandidovali na magistrát a není náhoda, že trestní oznámení v Dozimetru jsme podali my,“ uvedl Čižinský.

Kordová Marvanová však pokračovala dál v hádce. „Viděl oznámení někdo? My ho neviděli, a policie, respektive státní zástupce,  popřela, že by s ní Adam Scheinherr spolupracoval,“ zmínila Kordová Marvanová. „Policie nic nepopřela, když se teď zeptáte státního zástupce, zeptáte se policie, ta vám to vše potvrdí...,“ bránil se Čižinský. 

„Když jsem šla na kandidátku, věřila jsem, že je Hlubuček slušný starosta. Následně jsem iniciovala trestní oznámení, vy jste neudělali vůbec nic,“ zaznělo také z úst Marvanové.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …