ProAlt chce protestovat proti vládě. Rejpat umí každej, reagoval divák

21.10.2011 21:29 | Zprávy

Iniciativa ProAlt se chystá v sobotu demonstrovat proti vládě. Její představitel Jiří Šteg byl v pátek hostem interaktivního pořadu Hydepark na ČT24. Diváci mu pokládali otázky. Zejména žádali konkrétnost, která výrokům ProAltu podle nich chybí. Rýpat totiž prý umí každý.

ProAlt chce protestovat proti vládě. Rejpat umí každej, reagoval divák
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Karel Schwarzenberg, Petr Nečas a Radek John

"Řekl byste mi prosím, čím se konkrétně živíte?" ptal se telefonující divák. "Protože rejpat, to umí každej." Později se v podobném duchu Štega dotázal i student Vysoké školy ekonomické v Praze. "Rád bych se vás zeptal na něco konkrétního. Vy totiž celý pořad hovoříte pouze velmi obecně." Šteg otázku zodpověděl, nijak zvlášť konkrétní ale nebyl.

ProAlt by rád svrhl vládu Petra Nečase. Prý ale jen "jemně", tedy aby sama uznala chybu a odešla, je totiž škodlivá. A nepodařilo se jí být rozpočtově odpovědnou, jak se na začátku titulovala. Co nebo kdo by měl na její místo nastoupit, Šteg nechtěl komentovat.

Nestranická organizace se horlivě inspiruje návrhy ČMKOS, které vnímá jako správné řešení. Chtěla by snížit daňovou zátěž, ale zvýšit spoluúčast na systému od občanů všech sociálních vrstev. A líbí se jí návrh ČSSD na zdanění finančních transakcí.

Šteg, který se živí jako ekonomický poradce a učí na vysoké škole, na konci pořadu přesvědčil 78 procent diváků. Protestovat proti vládě bude v sobotu odpoledne na pražském náměstí Republiky.

Čtěte:

Pořadatelé z ProAlt čekají na demonstraci proti vládě 5000 lidí

ProAlt staví sochu Kindlovi. Je to vizionář, tvrdí aktivisté

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na Ukrajině bude temno. Doslova. Putin prý zaútočí i na „zakázané“ cíle

7:45 Na Ukrajině bude temno. Doslova. Putin prý zaútočí i na „zakázané“ cíle

Konvenční výroba elektřiny už je na Ukrajině v troskách. Zbývají jaderné elektrárny. A podle analyti…