Raketomety dodali. Ale cíle stále kontrolují. Rozvědčík z Ukrajiny řekl, jak je mají USA pod palcem

05.08.2022 9:35 | On-line

Server britského deníku The Telegraph upozorňuje, že britské tajné služby pomáhají Ukrajincům odhalit ruské špiony, kteří se snaží zničit západní vojenskou pomoc určenou bránící se Ukrajině. Informoval o tom úřadující zástupce šéfa kyjevské vojenské rozvědky generálmajor Vadym Skibitskyj. Server také upozornil, že Spojené státy sice poskytují Ukrajině moderní raketové systémy HIMARS, ale údajně si vyhrazují právo zakázat využití těchto systému proti cílům, které Američané považují za příliš citlivé.

Raketomety dodali. Ale cíle stále kontrolují. Rozvědčík z Ukrajiny řekl, jak je mají USA pod palcem
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americká tažená houfnice M777

Generálmajor Skibitskyj oznámil, že Rusko rozprostřelo na Ukrajině síť špehů s jejichž pomocí vyhledává dodávky západních zbraní určené Ukrajině a usiluje o jejich zničení. Britové Ukrajincům pomáhají tuto špionážní síť rozbít. Zdůraznil, že bez pomoci západních partnerů by se ukrajinským tajným službám nedařilo tuto špionážní síť narušovat.

„Pokud jde o vojenské zpravodajství, Británie a USA poskytly téměř vše, od informací až po vybavení,“ prohlásil Skibitskyj s tím, že pokud jde o informace, jsou to informace velmi cenné a předané velmi rychle.

Ruští špioni se prý snaží monitorovat pohyb západních zbraní proudících letecky do Polska a odtud po zemi na Ukrajinu a dohledat je až k jejich konečnému místu uskladnění na Ukrajině. Poté předají informace ruskému velení a to rozhodne o zničení těchto skladů např. raketami kalibr odpalovanými z ponorek v Černém moři.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Benefity od zaměstnavatele.

Dobrý den, paní ministryně. Můj zaměstnavatel mi v rámci benefitů nabízí měsíčně jistou částku, kterou mohu rozdělit mezi volnočasové aktivity, vzdělání, platby na e-shopech (lékárny, knížky), životní pojištění a penzijní připojištění. Pokud se rozhodnu peníze utratit za dovolenou, fitness, jazykov...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec ODS? „Fiala bude chtít post předsedy SPOLU.“ Václav Klaus už tuší

20:02 Konec ODS? „Fiala bude chtít post předsedy SPOLU.“ Václav Klaus už tuší

Zakladatel ODS, první český premiér a druhý český prezident Václav Klaus pro měsíčník TO komentoval …