Richterová: Neukončujte testování zdarma

21.07.2021 10:14 | Ze sítí

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš ve svém tradičním nedělním propagačním videu „čau lidi“ oznámil, že všichni neočkovaní senioři dostanou do schránek dopis s žádostí, aby se očkovat nechali. Co už neřekl, bylo, že s tímto nápadem přišla pirátská poslankyně Olga Richterová. Tak se k němu sama přihlásila a poděkovala ministerstvu, že její nápad převzalo. Resort řízený Adamem Vojtěchem však také zkritizovala. A to nekompromisně.

Richterová: Neukončujte testování zdarma
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní křest pirátské knihy Česko InsPIRATIvní za účasti místopředsedkyně Pirátů Olgy Richterové

„Toto je dopis, který odešel tento týden na 508 873 lidí šedesát plus, který by se měli naočkovat,“ oznámil Babiš na kameru při tradičním nedělním projevu přenášením z jeho pracovny. Mával přitom v ruce listem papíru.    

První místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová zajásala.

„Něco pozitivního. Začátkem června jsem se na MZČR obracela s interpelací, kde jsem navrhovala rozeslat nenaočkovaným seniorům skrze zdravotní pojišťovny dopis s pozvánkou k očkování. To se nakonec opravdu stane! Palec nahoru Ministerstvo zdravotnictví ČR, že občas umíte přijmout konstruktivní kritiku!“ ocenila ministerstvo pirátka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jana Černochová byl položen dotaz

Paní ministryně

Dobrý den, paní ministryně, nezlobte se, že k vám budu upřímný, ale nemyslíte, že vám ta funkce ministryně až moc stoupla do hlavy, a že si spory s Řehkou jen škodíte? Já moc nechápu, proč by nemohl mít oficiální profil na sociální síti, vždyť čím lepší komunikace, tím jen líp nebo z čeho máte strac...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlodějna a zatajování na festivalu ve Varech. Řeší se na vládní úrovni

9:17 Zlodějna a zatajování na festivalu ve Varech. Řeší se na vládní úrovni

Ostrá koaliční roztržka kvůli platbě kartou? Smrdí to zatajováním tržeb, obul se vládní poslanec do …