Šéf ČT Petr Dvořák dostane za loňský rok plný bonus 2,4 milionu Kč

22.06.2022 15:30 | Zprávy

Generální ředitel České televize Petr Dvořák dostane za loňský rok bonus ve výši 100 procent roční mzdy, tedy přibližně 2,4 milionu korun. Vyplývá to z dnešního jednání rady ČT, která neschválila návrh na přiznání bonusu sníženého na 92,5 procenta. Pokud rada snížení neschválí, náleží řediteli 100 procent, uvedl místopředseda rady Jiří Šlégr.

Šéf ČT Petr Dvořák dostane za loňský rok plný bonus 2,4 milionu Kč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dvořák

Za předchozí rok Dvořák dostal bonus ve výši 66 procent roční mzdy, tedy zhruba 1,6 milionu korun. Důvodem snížení byly mimo jiné problémy v komunikaci mezi Dvořákem a radou. Letos se ale ukázalo, že o snížení bonusu rada loni hlasovala v rozporu se zákonem, protože pro snížení bonusu bylo pět radních z 11. Konstatoval to volební výbor Sněmovny, který radu vyzval k nápravě. Ta uvedla, že by o zákonnosti usnesení měl rozhodnout soud.

Rada letos o bonusu rozhodovala podle nových kritérií. Ze 70 procent je tvoří výkonová složka, tedy například výše prostředků na účtech ČT nebo hospodaření, zbývajících 30 procent je osobní hodnocení Dvořáka radními. Zatímco za výkony radní odhlasovali Dvořákovi plnění na 100 procent, z osobního hodnocení, které dodalo šest z deseti radních anonymně, mu vyšla známka 2,75 na škále od jedné do pěti.

Rada dnes také schválila účetní závěrku ČT za loňský rok a výroční zprávu o hospodaření. Tu předkládá do konce srpna Poslanecké sněmovně.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Michal Šmarda byl položen dotaz

Sociální služby?

Dobrý večer, pane Šmarda, dnes jsem četla článek, které vyšel na PL o předvolební kampani Sociální Demokracie, která se zaobírá situací v sociálních službách. Chci se Vás na něco zeptat. V době L, kdy byla na MPSV p. Maláčová, nebyla situace dobrá, tím chci říci, ač Vy osobně jste nebyl ve vládě ani...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Rusové Ukrajince ubíjejí.“ Profesor Mearsheimer vyvracel „bludy“ z USA

11:33 „Rusové Ukrajince ubíjejí.“ Profesor Mearsheimer vyvracel „bludy“ z USA

Profesor Mearsheimer, který se proslavil svým splněným proroctvím o válce na Ukrajině, byl nedávno h…