Šéf ODS akce Pavla Novotného přechází, Saša Vondra ne: Hraje pěšáka v ruské propagandě!

21.05.2020 17:44 | Zprávy

Europoslanec Alexandr Vondra (ODS) se v rozhovoru pro Echo24.cz vyjádřil mimo jiné k svému stranickému kolegovi, starostovi pražských Řeporyjí Pavlu Novotnému, jehož v nedávné době osobně podpořil šéf ODS Petr Fiala. A hovořilo se i o koronavirové krizi.

Šéf ODS akce Pavla Novotného přechází, Saša Vondra ne: Hraje pěšáka v ruské propagandě!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra

Europoslanec Vondra se v rozhovoru mimo jiné vyjádřil ke sporu mezi europoslancem Zahradilem a řeporyjským starostou Pavlem Novotným. Oba jsou jeho straničtí kolegové.

"Já si nemyslím, že tohle je typ sporu nebo téma, které by mělo hýbat českou politikou. Je třeba klást si otázku, jak tohle vzniká. Tak zaprvé je tu Miloš Zeman, který postavil jednostranně svou politiku na Rusku a Číně. Nikam jinam nejezdí, sem za ním také nikdo nejezdí, a lidi to samozřejmě štve. Pak je tu vláda, která to nechává plavat. Premiér si nechce rozházet vztah s prezidentem, protože ho potřebuje, takže mlčí. Ministr zahraničí něco drobně pípne, ale v zásadě se bojí. Takže strategická politika žádná. Jsou to hrátky ve prospěch pár byznysmenů, kteří se motají okolo Hradu. A tím, že je vláda neakční, tak se do toho terénu, protože jsou tu lidi, které to štve, pouštějí komunální politici a cítí příležitost se zviditelnit. Tak provokují. Provokují, hodně křičí, ale kde mají tu hůl, až půjde do tuhého? Mně nevadí, že si v Řeporyjích postaví pomník vlasovcům, já jsem rodák z Prahy 5 a vím, že to byli vlasovci, kdo to tam vyčistil od Němců. To vím od babičky. Ale nemyslím si, že má valnou cenu se cpát do ruské televize a hrát pěšáka v ruské propagandě. A ani bych nejezdil s multikárou křičet na ruskou ambasádu,“ poznamenal k tomu Vondra. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

česká verze Green Dealu

Ono něco takového fakt existuje? A lze tomu rekordnímu zdražení nějak zabránit? Proč to vláda dělá? Je to její vůle nebo za to může EU? Vždyť se v posledních letech zdražovalo už tolik, kde na to máme brát?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skandál na OH. Nepodal ruku Izraelci, křičel „Allahu akbar“. Skončil s vykloubeným ramenem

21:50 Skandál na OH. Nepodal ruku Izraelci, křičel „Allahu akbar“. Skončil s vykloubeným ramenem

Tádžický judista Nurali Emomali po vítězství v osmifinále odmítl podat ruku svému izraelskému soupeř…