Server řeší Kocourkův rozvod: To dal ženě a to si nechal

11.11.2011 11:51 | Zprávy

Odcházející ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek (ODS) se na středeční tiskové konferenci hájil, že sumu šestnácti milionů korun poslal své matce proto, aby je bylo možno vynechat z rozvodového řízení s jeho ženou Olgou. K těmto milionům prý přišel především podnikáním a jejich původ může doložit. Jak nakonec vypadal ministrův rozvod? Paní Olga obdržela byt, auto i dva miliony korun.

Server řeší Kocourkův rozvod: To dal ženě a to si nechal
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Exministr Martin Kocourek

V kauze končícího ministra Martina Kocourka a milionů pro jeho matku se sám politik hájí, že se jen pokoušel ukrýt část majetku před manželkou, aby se s ní nemusel dělat o miliony při rozvodu. O co všechno se tedy již brzy bývalý ministr musel dělit? O byty, garáže a automobil.  Článek na toto téma uveřejnil server Aktuálně.cz

Miliony získal v České spořitelně i v ČEZ

Z dokumentů, které má server k dispozici z katastru nemovitostí, lze podrobně vyčíst, jak se bývalí manželé ve skutečnosti vyrovnali a jak přišli k nemovitostem, které společně vlastnili. Ukázalo se, že si ministr nechal po rozvodu rodinný dům v Hostivici, na kterém je hypotéka, a také kancelář s garážovým stáním v pražských Stodůlkách.

Jeho exmanželka Olga si ponechala byt ve Stodůlkách s garážovým stáním a s ním i osobní vůz značky Honda. Nakonec manželka obdržela ještě dva miliony korun.

SLEDUJEME témata Kocourek a zbohatnutí Kocourkovy matky

K šestnácti milionům, které ukryl u vlastní matky před manželkou, Kocourek na tiskové konferenci řekl, že jde především o úspory z podnikání a všechny je může řádně doložit. Pravdou je, že Kocourek v minulosti působil ve společnosti ČEZ či v České spořitelně. Z pozice člena a předsedy dozorčí rady společnosti ČEZ pobíral Kocourek v letech 2006 až 2010 plat 105 tisíc korun měsíčně. Krom toho mu ČEZ vyplácel tantiémy či peníze na kapitálové pojištění.

Dále čtěte:

Zhroucená troska, půjde sedět na deset let. Kocourek dostává výprask

Ministra Kocourka nahradí Doktor, tvrdí deník

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Šárka Jelínková byl položen dotaz

Jak dlouho mají uprchlíci z Ukrajiny nárok na dávky?

Pomáhat je lidské, na druhou stranu, měli by podle vás mít nárok na dávky třeba i ti, co už jsou tu třeba rok? Za tu dobu se už přeci dá najít nějaká práce, hlavně když je jí podle všeho u nás dost.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zoufalství, ubohost.“ Daniel Vávra k tvrzení, že volby Babišovi vyhrál Putin

18:18 „Zoufalství, ubohost.“ Daniel Vávra k tvrzení, že volby Babišovi vyhrál Putin

Daniel Vávra, herní vývojář a spoluzakladatel Společnosti pro obranu svobody projevu, se pro Parlame…