Ševčík: Jsme krásná země, kterou ničí ta nejhorší vláda

03.09.2024 13:27 | Monitoring

Ekonom a vysokoškolský profesor Miroslav Ševčík se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil k tomu, jak na tom je naše země. „Kvůli vlastizrádné politice ministrů my, občané Čech, Moravy a Slezska, se brzy můžeme stát terčem útoků různých zločineckých migrantských skupin, jako je tomu ve Švédsku, Dánsku a hlavně v poslední době ve Francii, Itálii a Německu,“ vypálil a rozhodně mu v tu chvíli nedošly patrony v zásobníku argumentů a důkazů proti vládě Petra Fialy a prezidentu Pavlovi.

Ševčík: Jsme krásná země, kterou ničí ta nejhorší vláda
Foto: Svědomí národa
Popisek: Miroslav Ševčík

Kam se lidé vracejí po dovolených? Do jaké země? Podle ekonoma Ševčíka se vracejí do krásné, ale těžce zkoušené země. „Vracejí se do krásné země, u které je moc škoda, že ji ničí vláda, která je nejhorší nejméně za posledních 35 let,“ řekl pro PL.cz Ševčík.

Poukázal i na migrační politiku vlády, která prostřednictvím ministra vnitra Víta Rakušana urychlila přijetí migračního paktu, ač pro něj ve výsledku nezvedla ruku. „Vracejí se do země, kde se kvůli vlastizrádné politice ministrů my, občané Čech, Moravy a Slezska, se brzy můžeme stát terčem útoků různých zločineckých migrantských skupin, jako je tomu ve Švédsku, Dánsku a hlavně v poslední době ve Francii, Itálii a Německu,“ vypálil Miroslav Ševčík.

Připomněl též válečnou rétoriku vlády i prezidenta. „Vracejí se do země, kde nás vojáci a rozvědčíci ve vedení země vedou k tomu, abychom se připravovali na válečný konflikt,“ ukázal Ševčík.

Poukázal na slova prezidenta Pavla, který označil útok na plynovod Nord Stream za legitimní cíl. „Vracejí se do země, kde nejvyšší představitel státu, prezident České republiky, tvrdí, že plynovod je legitimním válečným cílem. Navzdory tomu, že německý kancléř Scholz říká, že to byl zločin, který se musí vyšetřit,“ zmínil německé obvinění ukrajinského profesionálního potápěče Volodymyra Z., který byl německou stranou označen za viníka výbuchů plynovodů Nord Stream a který následně podle informací německé strany uprchnul z Polska na Ukrajinu.

A ukázal divákům i skutečnost, že čeští občané platí nejvyšší ceny elektrické energie, ač výrobní ceny patří mezi nejnižší. „Vracejí se do země s nejvyššími cenami energií ze zemí Evropské unie. I když jsme schopni tuto elektrickou energii vyrábět skoro nejlevněji,“ řekl s kulometnou kadencí Miroslav Ševčík.

V neposlední řadě ukázal na ceny potravin, jejichž ceny se za vlády Petra Fialy zvedly o desítky procent. „Vracejí se do země, kde se premiér chlubí, že ceny potravin klesají, když se předtím od doby jeho nástupu do funkce zvýšily o desítky procent,“ pálil rétorickými granáty Ševčík.

Své zamyšlení přesto ukončil smířlivě. „Ale přesto díky za každé krásné ráno. A prosím používejme zdravý selský rozum,“ požádal na závěr ekonom Miroslav Ševčík.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Bývávala pane Ševčíku!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusenezmar , 03.09.2024 16:06:32
Do té doby, než ji nechaly postupně všechny “polistopadové vlády” rozkrást, zadlužit, rozložit a podřídit cizáckým zájmům! Dnes už z ní zbyly pouze namalované neochráněné hraniční čáry, kdy do ní může kdykoli a kterýkoli slimák, nacista či kriminálník vstoupit bez zábran ! A my mu ještě poskytneme podporu z prostředků ukradených našim občanům a důchodcům, kterým náleží za celoživotní práci pro stát! A to vše proto, že se k moci v této zemi dostali i naším přičiněním darebáci, zloději a vlastizrádci sloužící cizím zájmům! Ani, bývali jsme krásná země !

|  12 |  0

Další články z rubriky

Přežít neděli a pondělí. Moravec a politické špičky o povodních

14:43 Přežít neděli a pondělí. Moravec a politické špičky o povodních

Především sever Moravy dál sužuje velká voda. Zcela v klidu ale nemohou být lidé ani na jihu Čech. Z…