Sjezd AfD: Blokovali vstup, delegát je pokousal

01.07.2024 10:36 | Monitoring

Delegát AfD cestou na stranickou konferenci plivnul na dvě političky SPD a pokousal demonstranta. Chutnal neutrálně, potřeboval by opepřit, žertoval poté o incidentu Stefan Hrdy (AfD). Demonstranti se blokádami snažili znemožnit delegátům AfD přístup na stranickou konferenci v Essenu.

Sjezd AfD: Blokovali vstup, delegát je pokousal
Foto: Repro: X
Popisek: Delegát AfD Stefan Hrdy cestou na stranickou konferenci v Essenu pokousal jednoho z demonstrantů

Cestou na stranickou konferenci v Essenu se politik pravicové německé strany AfD (Aletrnative für Deutschland) Stefan Hrdy dostal do fyzické potyčky s jedním z demonstrantů. Politik vystoupil z auta kvůli zablokované silnici a rozešel se směrem k demonstrantům, jak je vidět na videu kolujícím na sociální síti X. Po chvíli politik spolu se skupinou demonstrantů padá k zemi. Jednoho z nich chytá za nohu, do níž se dle všeho zakousl. Na videu je detailně vidět krvavý kousanec.

 

 

Pro deník Welt den po incidentu popsal, že cestou na konferenci narazili na blokádu odpůrců AfD. Když vystoupil z auta, aby požádal policistu, aby mu demonstranty proklestil cestu, byl náhle napaden. „Pak jsem dostal kopanec do pravého lýtka, spadl jsem a dva nebo tři na mě spadli, říkám spadli, a pak přišel kopanec zprava, podařilo se mi trochu uskočit, pak jsem se chytil za nohu a zakousl se, aby mě znovu nekopl,“ popisuje politik AfD. Poté zasáhla policie, Hrdymu se podařilo vstát a následně pokračoval v cestě na konferenci.

Proti stranické konferenci AfD se konalo 32 demonstrací. Proti AfD demonstrovaly desetitisíce lidí, došlo i k násilnostem. „Bohužel se vždy jednalo o velké skupiny lidí, někdy i několik set osob, které se snažily násilnými rušivými akcemi zabránit delegátům v účasti na federální stranické konferenci nebo prolomit zábrany," uvedla policie po skončení jednání, informuje deník Bild. Zraněno bylo 28 policistů.

Delegát AfD Stefan Hrdy je sám bývalým policistou. V rozhovorech o incidentu hovoří vesele a mluví o sebeobraně. Na otázku, jak demonstrant chutnal, odpovídá, že „neutrálně“, potřeboval by však „trochu pepře“. Vše se nicméně „stalo tak rychle, že jsem ho nemohl okořenit“. Hrdy tak potvrdil, že demonstranta doopravdy kousnul a zmínil také, že během svého života ochutnal všechno „od švábů po kobylky“ včetně „hadů, koček a psů“.

 

 

Hrdy též uvedl, že hodlá podat žalobu. Politik AfD uvedl, že se během svého působení v GSG 9, speciální jednotce spolkové policie, naučil fyzicky bránit. Muž, s nímž měl na ulici co do činění, byl však mnohem mladší než on a nosil holínky, řekl Hrdy. Z incidentu si neodnesl žádná viditelná zranění.

Ještě před tímto incidentem však měl na jiné z blokád proti AfD plivnout na dvě političky SPD, Patricii Seeligovou a Ninu Gaedickeovou. Pro deník Spiegel Seeligová potvrdila, že na ni Hrdy plivl, a podala trestní oznámení. „Naším cílem bylo zabránit delegátům AfD v přístupu na stranickou konferenci," přiznala Seeligová, že spolu s dalšími demonstranty zablokovala silnici. „On pak vystoupil, náhle k nám přistoupil a plivl nám do tváře.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

Benefity od zaměstnavatele.

Dobrý den, paní ministryně. Můj zaměstnavatel mi v rámci benefitů nabízí měsíčně jistou částku, kterou mohu rozdělit mezi volnočasové aktivity, vzdělání, platby na e-shopech (lékárny, knížky), životní pojištění a penzijní připojištění. Pokud se rozhodnu peníze utratit za dovolenou, fitness, jazykov...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 16 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Sjazd., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHorký , 01.07.2024 12:03:53
Tak demokraté z SPD, bránili vstupu členům AfD na jejich konferenci. SPD to je sociální demokracie? Tak to jsou demokrati, jako ta naše SOCDEM. U nás také na různá shromáždění, třeba KSČM, nebo když někde byl Zeman, či Babiš, tak tam chodili "demokraté" podporující vládní smečku dělat ostudu. Jo,jo. To je to vítězství demokracie. Nebyli tam také paraziti z Chlívku za milion? Ani bych se nedivil.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Rusové se zlepšují. Velice. A nejen na Ukrajině, zní

9:31 Rusové se zlepšují. Velice. A nejen na Ukrajině, zní

Rusové předvádějí na ukrajinské frontě koordinované útoky. Souhra mezi údery na Časiv Jar, Toretsk a…