Slíbené vakcíny do Ostravy nedorazily. Budou až na Silvestra. Hejtman se rozčílil

28.12.2020 21:55 | Zprávy

První slibovaná várka vakcín, kterou v pondělí očekávali ve Fakultní nemocnici v Ostravě, má zpoždění. Dorazí nejspíš až na silvestra, na tiskové konferenci po krizovém štábu o tom v pondělí informoval hejtman Ivo Vondrák (ANO), informují Novinky.

Slíbené vakcíny do Ostravy nedorazily. Budou až na Silvestra. Hejtman se rozčílil
Foto: pixabay.com
Popisek: Očkování - ilustrační foto

Dodávku pěti tisíc vakcín podle Vondráka zdržela logistika. „Bylo nám řečeno, že dnes dojde první várka vakcín, a zítra jich bude dokonce pět tisíc, ale situace se změnila velmi nepříznivě. Firma Pfizer nedodá vakcíny ani dnes, ani zítra, ale až 31. prosince,“ řekl v pondělí hejtman.

První várka pěti tisíc vakcín prý bude určena těm, kteří je nejvíce potřebují. Čtyři tisíce půjdou do nemocnic a dalších tisíc do sociálních zařízení. „Hlavní těžiště očkování bude v nemocnicích, kterých máme čtrnáct, takže jsme schopni zajistit očkování ve všech koutech našeho kraje,“ dodal hejtman.

Nejdřív by mělo být očkováno 17 000 zdravotníků a asi 10 000 pracovníků v sociálních službách. Očkovat by se mělo hlavně v 17 nemocnicích v kraji. Poté by přišlo na řadu očkování veřejnosti, které bude dobrovolné.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ztratíme totální kontrolu.“ Clintonová vypustila, co mělo zůstat pod pokličkou

10:25 „Ztratíme totální kontrolu.“ Clintonová vypustila, co mělo zůstat pod pokličkou

Hillary Clintonová vyzvala společnosti provozující sociální média, aby přijaly důraznější opatření v…