Šmírování Donalda Trumpa? Prezident USA má problém. A ne jeden

26.07.2018 14:55 | Zprávy

Kdo má nahrávky Trumpa, a kdo ne? Zatímco tajné služby tápou, co Donald Trump řekl na setkání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, televize CNN má nahrávky, na kterých se Trump dohaduje se svým právníkem o platbě za mlčení. Se zprávou přišly server Politico a americká televize CNN.

Šmírování Donalda Trumpa? Prezident USA má problém. A ne jeden
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Společná tisková konference Donalda Trumpa a Vladimira Putina.

Když se prezident Donald Trump setkal se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem, trval na jednání ve fromátu jeden na jednoho. To se prý nelíbí americkým tajným službám. Cítí se znevýhodněné, protože se jim Trump nesvěřil s plným zněním svého jednání. Ale údajně mají možnosti, jak si kousky mozaiky doplnit. Existuje totiž organizace Special Collection Service, která se specializuje na nabourávání cizích komunikací.

Zdroje blízké americké rozvědce jsou si relativně jisty, že právě tato organizace má přístup k Putinovým zápiskům z jednání, ale i k tomu, jak Rusové tento záznam prezentují. Ale stále jim schází jedna důležitá věc, podrobný přepis z jednání lídrů obou mocností. Prý ho potřebují, aby se mohli správně rozhodovat o další strategii při obraně státu.

David Priesser, bývalý zaměstnanec CIA, se diví: „Jak mohou zaměstnaci rozvědky efektivně podporovat prezidentovu politiku, když jenom prezident ví, jaká ta politika vlastně je?“ A dodává: „Pokud na tom setkání Trump politiku změnil, jak se na to mají připravit naši operativci?“ Ani Trumpův poradce pro rozvědku prý nemá přesný obrázek, co se při setkání odehrálo a nemůže ani vyloučit, že si Putin rozhovor nahrával. Ani mluvčí Donalda Trumpa neupřesnila, s čím vším se svěřil svým podřízeným z rozvědky.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hra nekončí. Pokračuje.“ Zeman se vrací. Kvůli „neschopné“ Fialově vládě

22:30 „Hra nekončí. Pokračuje.“ Zeman se vrací. Kvůli „neschopné“ Fialově vládě

Bývalý prezident Miloš Zeman na sobotní oslavě svých 80. narozenin uvedl, že je kvůli „neschopné vlá…