Spolutvůrce Pirátů: Prázdný žvásty Ivana Bartoše, s nímž si všichni vytřeli

25.09.2024 12:54 | Monitoring

Marketér Jakub Horák pomáhal v roce 2017 k nástupu Pirátů do Sněmovny. A teď se vymezil vůči dlouholetému šéfovi Pirátské strany Ivanu Bartošovi. Podle marketéra dělá nejviditelnější pirát zásadní chybu. Nehraje si na oběť.

Spolutvůrce Pirátů: Prázdný žvásty Ivana Bartoše, s nímž si všichni vytřeli
Foto: ČT24
Popisek: Ivan Bartoš

Ivan Bartoš se zlobí. Zlobí se na premiéra Petra Fialu (ODS), zlobí se na partnera z předvolební koalice Víta Rakušana (STAN) – a obecně má pocit, že se k němu současní koaliční partneři, především ODS, zachovali špatně.

Anketa

Zvládá Česká republika současné povodně?

hlasovalo: 8937 lidí
„Dnes si sedneme s Vítem Rakušanem a zástupci STAN. Je třeba dořešit procesní věci, jednání předpokládá i koaliční smlouva, kterou jako vždy ctíme... No a taky je to normální slušnost – mluvit s lidmi z očí do očí. Žádné výzvy k odchodu z vlády jim předkládat nemíním, naše motto ‚společně do vlády, společně do opozice‘ platilo před třemi lety, kdy se vstup vyjednával. Nyní je situace jiná. Důvěru Pirátů včerejším způsobem jednání pan premiér i ODS finálně ztratili, je ale na vyhodnocení každého, jak se k tomu postaví,“ pravil Bartoš k „důvěře Pirátů“.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Nedlouho předtím však připomněl, že pravidlo pro předvolební koaliční partnery platilo před třemi lety a že nikdo je nezrušil. „Zaznívalo na začátku ‚společně do vlády, společně do opozice‘ – uvidíme, jak toto teď funguje,“ zmínil Ivan Bartoš.

Marketér Jakub Horák, jenž v roce 2017 pirátům v čele s Bartošem pomohl do Sněmovny, se teď vymezil, že „totálně prázdný žvásty“. Muž s dredy, který v roce 2017 přivedl do poslaneckých lavic nejen sebe, ale i 21 dalších kolegů a kolegyň, by si teď podle Horáka měl raději „zahrát na oběť“.

„Totálně prázdný žvásty. Bartoš by měl vyzvat Rakušana k odchodu z vlády podle platné koaliční smlouvy mezi Pir a STAN, ten by to odmítl, Piráti by ho měli označit za podrazáka a odejít do opozice. S Ivanem si všichni vytřeli p*del a on místo toho, aby hrál oběť, což v týhle zemi vždycky nějaký bodíky přinese, tak žvaní a žvaní málem jako by ten odchod sám režíroval,“ kroutí nad Bartošem hlavou Horák.

Jakub Horák promlouvá

Ale Bartoš trvá na tom, že je třeba v rámci koalice Pirátů a STAN „dotáhnout“ práci na předvolebních slibech.

„Co je pro Piráty naopak klíčové – jasně si říct, že máme se STAN nadále společný program, který je třeba za obě strany plnit. Je v něm mnoho zásadních věcí, které zlepší životy lidí, posunou naši zemi k lepšímu. A ty je třeba dotáhnout. Jde například o můj zákon o podpoře bydlení, na který se čekalo třicet let, rozjeté investice do výstavby dostupného bydlení, rozšíření předškolní péče, modernizace vzdělávání a mnohé další. Jen tak můžeme zabránit tomu, aby naši zemi ovládli oligarchové, komunisté a extremisté,“ sdělil Ivan Bartoš.

Ivan Bartoš promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Robert Králíček byl položen dotaz

Neslibovalo růst platů i ANO?

Podle mě jste všichni stejní. Před volbami slibujete hory doly a po volbách se z toho jen vykrucujete. Nebo máte dojem, že za vás rostly platy dostatečně? Komu? Vždyť kdo může, tak utíká za prací do zahraničí.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 9 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Lipavský už dostal veřejnou nabídku od jiné strany

10:10 Lipavský už dostal veřejnou nabídku od jiné strany

Ministr zahraničí Jan Lipavský svou rezignaci na post ministra podmínil i tím, že pokud k ní dojde, …