Srbsko zahájilo výrobu ruské vakcíny Sputnik V

06.06.2021 8:47 | Zprávy

Srbsko jako první evropská země spustilo výrobu ruské vakcíny proti koronaviru Sputnik V. Vyrobenými vakcínami by mohla země začít očkovat do deseti dnů. Informace potvrdil ministr pro inovace a technologie Nenad Popović, uvádějí Novinky.

Srbsko zahájilo výrobu ruské vakcíny Sputnik V
Foto: Hans Štembera
Popisek: Očkování proti koronaviru, ilustrační foto

Bělehradský virologický institut Torlak vyprodukuje podle Popoviće v příštích šesti měsících na čtyři miliony dávek. Vakcíny budou určeny zejména pro domácí trh, ale i na výpomoc jiným zemím v re­gionu.

Původní zdroj ZDE

Srbsko očkuje nejvíce čínskou vakcínou Sinopharm, dále pak Sputnikem V, AstraZenekou a preparátem Pfizer/BioNTech. Srbsko se od října chystá vyrábět také čínskou vakcínu Sinopharm. 

Prezident Vučić již dříve uvedl, že by ve spolupráci s Čínou a Spojenými arabskými emiráty měla v zemi vzniknout nová továrna, která bude schopna produkovat dva až tři miliony dávek měsíčně.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Předseda EU“ Orbán u Putina. Toto se v Kremlu odehrálo

18:28 „Předseda EU“ Orbán u Putina. Toto se v Kremlu odehrálo

V Kremlu probíhá jednání mezi maďarským premiérem Viktorem Orbánem, jenž je v Moskvě po návštěvě Ukr…