Ačkoliv podle kalendáře je stále jaro, počasí už je letní a školní rok se také chýlí ke konci. A Češi vyrážejí do své oblíbené turistické destinace, tj. do Chorvatska, kde dříve byli známí pro svou šetrnost jako „paštikáři“. To již moc neplatí, ale přesto, starost o ceny u některých zůstává. Nyní se Češi informují přes facebookové skupiny, jako například Chorvatsko AKTUÁLNĚ, které umožňují nahlédnout, jaká je nyní v Chorvatsku cenová hladina, například v restauracích.
V restauraci Konoba ve městě Novalje na ostrově Pag kuřecí plátek vyjde na 10,5 eura, tedy 250 korun. Pokud si místo toho dáte raději špíz, vyjde vás na stejnou částku. A pokud ke špízu chcete ještě zeleninu, počítejte s částkou 316 Kč. Poměrně levná jsou kuřecí křidýlka, kde vás jedna porce vyjde na 226 Kč. Vídeňský řízek je o euro dražší než obyčejný kuřecí plátek, tedy stojí přibližně 273 Kč, ať už je kuřecí nebo vepřový. A cordon bleu vyjde v obou variantách na skoro 300 Kč.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: kas