Státník Kalousek. Jeho zásluha. Na Hrad. Už je to tu

26.10.2021 8:57 | Zprávy

Pravice začíná řešit, koho postavit do příštích prezidentských voleb. I když kandidaturu nevyloučila třeba Miroslava Němcová, poměrně často začíná zaznívat jiné jméno - Miroslav Kalousek.

Státník Kalousek. Jeho zásluha. Na Hrad. Už je to tu
Foto: Repro Youtube
Popisek: Investor a bankéř Radovan Vávra

Pro toho se hned krátce po volbách vyslovil politik ODS a starosta Prahy Řeporyjí Pavel Novotný. A nyní se na něm shodl podnikatel z TOP 09 s politickým marketérem, kdysi pracujícím pro ČSSD.

Podnikatel a člen TOP 09 Radovan Vávra je po volbách „radovan“ nejen podle jména. Celkem otevřeně dává průchod své radosti a nešvar pozoruje víceméně jen v Ústřední vojenské nemocnici, kam si prý prezident zve schválně takové návštěvy, které pak na veřejnosti vytvářejí dojem, že prezidentovo zdraví je OK. Jediný, kdo se prý snaží zjistit objektivní informace, je Senát.

A právě proto začal topkař rozdávat doporučení ohledně příštích prezidentských voleb. Svého favorita vidí ve vlastní straně v bývalém poslanci a ministru financí Miroslavu Kalouskovi.

„Demoblok by dnes neskládal vládu, kdyby jeho vznik svojí velkorysostí a státnickým uvažováním neumožnil Miroslav Kalousek,“ myslí si.

Takového státníka je třeba právě na Hradě. S Vávrovým hlasem by prý mohl počítat.

 

 

Další hlas do Kalouskovy prezidentské kampaně přihodil v diskusi Petros Michopulos. Dlouholetý politický marketér sice pracoval mnoho let pro ČSSD, ale teď by spolutvůrce podcastu Kecy a politika hodil hlas Kalouskovi.

Upřímně se však obává, že tyto dva hlasy stačit nebudou a moc dalších lidí už se nepřidá.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To mě štípněte. Tolik za kilo rybízu? Zákazník na trhu byl zděšen

4:44 To mě štípněte. Tolik za kilo rybízu? Zákazník na trhu byl zděšen

Meruňky z Moravy, kilo za 150 korun, 100 gramů višní za 30 korun, borůvky ze Šumavy 350 korun za kil…