Středočeští policisté se připravují na migrační vlnu

12.04.2016 12:05 | Zprávy

Desítky středočeských policistů se dnes zapojily do cvičení Migrace 300, jehož cílem je prověřit postupy při případné migrační vlně. Řeší situaci, kdy bylo na hranicích zadrženo 3000 běženců. O 300 z nich se musejí postarat středočeští policisté, zdravotníci a další složky Integrovaného záchranného systému. Cílem je prověřit jejich připravenost na podobné nenadálé události.

Středočeští policisté se připravují na migrační vlnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Tomáš Tuhý

Štábní část se odehrává v sídle krajské policie v Praze-Zbraslavi a část s praktickými ukázkami, do nichž jsou zapojeni figuranti představující cizince, v areálu berounské policie. Policisté si nacvičují postupy na registračních místech, tedy zjišťování a ověřování totožnosti cizinců a podobně.

Do areálu berounské policie v Tyršově ulici dnes dopoledne přijel autobus s figuranty představujícími zadržené Iráčany a Syřany. Policisté je po jednom vyváděli z autobusu, někteří měli na hlavách šátky. Procházejí dekontaminací, evidencí a osobní prohlídkou.

Další cvičení, většího rozsahu, je ve středních Čechách plánováno v září. Jeho tématem bude i ochrana vodních zdrojů a obyvatelstva. Podílet se na něm budou i jeden nebo dva sousední kraje.

Nedávné cvičení u hranic s Rakouskem zaměřené na příchod většího počtu běženců ukázalo, že policie bude potřebovat mobilní zařízení pro snímání otisků, které dokáže na místě porovnat otisk prstu cizince s existující databází. Dalším problémem bylo propojení jednotlivých databází s koncovými stanicemi, které policisté používali na registračních místech.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dotaz na založení NOVÉ FRAKCE v EU , EP .

Dobrý den přeji . Vážená paní europoslankyně , hnutí ANO prý zakládá novou frakci v EU , EP . Nechystáte se vy KSČM, STAČILO založit též novou celo-unijní pro m í r o v o u frakci , za pomoci sloučení všem celoevropských pacifistů do EU , EP navolených ? Děkuji Vám za odpověď .

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Proroctví se naplnilo. Francie je mrtvá.“ Temné zvěsti hned po volbách

9:40 „Proroctví se naplnilo. Francie je mrtvá.“ Temné zvěsti hned po volbách

Vítězná levicová koalice, vedená Jean-Luc Mélenchonem a tvořená Nepoddajnou Francií, Socialistickou …