Středula: Beru 110 tisíc Kč měsíčně

05.10.2022 12:34 | Ze sítí

Kandidát na prezidenta a šéf odborářů Josef Středula odtajnil svůj měsíční příjem. Stalo se tak poté, co sociálními sítěmi začaly kolovat nesmyslná numera. Pro Seznam Zprávy nyní potvrdil, že jeho měsíční příjem je zhruba 110 tisíc korun.

Středula: Beru 110 tisíc Kč měsíčně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČMKOS Josef Středula

Josef Středula původně svůj příjem, jenž plyne z odborářské funkce, zmiňovat nechtěl. V minulosti hovořil pouze o tom, že jeho příjem se ani náhodou neblíží platu generálního ředitele nadnárodní firmy. „Byť řídím statisíce členů ČMKOS,“ říkával Středula. A doplňoval, že jeho příjem určují zástupci členských odborových svazů a stát na něj nedává ani korunu.

Poté, co se na sociálních sítích – konkrétně na anonymním twitterovém účtu nazvaném po poslanci za hnutí ANO Jaroslavu Faltýnkovi – objevily informace o Středulově příjmu na odborech, které se od reality nyní Středulou zveřejněné lišily, rozhodl se teprve promluvit. 

Anonymní twitterový účet totiž tvrdil, že Středula si vydělá 420 tisíc měsíčně a ještě má náhrady. 

Právě tuto informaci svým prohlášením nyní Středula vyvrátil a zároveň uvedl, že mezi jeho nemovitý majetek patří panelákový byt v Praze na Pankráci. „Máme s manželkou hypotéku na byt 3+kk ve starší panelákové zástavbě v Praze, který máme v podílovém spoluvlastnictví. Splácím ji poctivě mnoho let a zbývá nám doplatit 1,4 milionu korun,“ uvedl Středula.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…