Syřan napadený řetězem, bitka s Eritrejcem... V Německu přibývá útoků na „neněmecky vypadající“

30.08.2018 15:58 | Zprávy

Německo se potýká s dalšími problémy. Po napadení německého občana v Saské Kamenici (Chemnitzu), za kterým mohli stát přistěhovalci, se karta obrací. Němci začali napadat přistěhovalce.

Syřan napadený řetězem, bitka s Eritrejcem... V Německu přibývá útoků na „neněmecky vypadající“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Spolkové republiky Německo

V severoněmeckém přístavním městě Wismar byl v týdnu napaden muž, který vypadal jako přistěhovalec. Podle informací serveru německého deníku Bild šlo o Syřana, kterého napadli tři muži. Jeden z nich na Syřana zaútočil železným řetězem. Pachatelé činu z místa utekli. Policie, která na místo dorazila, odvezla dvacetiletého Syřana do nemocnice.

V Sondershausenu ve středu Německa byl napaden třiatřicetiletý občan původem z Eritreje. Podle svědků k útoku došlo po slovní výměně názorů mezi dvěma partami lidí. Při této slovní výměně došlo i na urážky s xenofobním podtextem. A pak na pěsti.

Útokům na cizince předcházel útok na občana Německa v Saské Kamenici - Chemnitzu. Nožem. Tento útok měli údajně spáchat cizinci. V neděli a v pondělí do ulic města vyrazil rozezlený dav vedený pravicovými radikály, který chtěl dát najevo, že toho Němci mají dost. Protestní akce skončila tím, že lidé honili v ulicích své spoluobčany, kteří podle nich vypadali neněmecky.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

22:08 „Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

V pátek a v sobotu Česko čekají krajské a senátní volby. Jak budou vypadat v zasažených regionech a …