Jídla v restauracích prudce zdražují. Nejvýrazněji ceny rostou u české klasiky, jako je řízek nebo smažený sýr. Kvůli inflaci a zdražování lide nechodí tak často na oběd do restaurací, ale nosí si s sebou do práce jídlo z domova.
Podle Pohlreicha je zdražování v restauracích přirozenou reakci na současný vývoj podmínek. „Všichni se musí chovat nějak tržně. Co se děje, je naprosto nevídaná situace, každý se s tím pere po svém. Každý se musí zachovat podle toho, jak se vyvíjí svět,“ uvedl restauratér.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: nab
FactChecking BETA
Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.