To mají rozhodnout voliči, ne Pekarová! Zákaz pro Okamuru? Bylo hodně dusno

17.10.2021 12:55 | Zprávy

Ve studiu nedělní Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News proti sobě zasedli Karel Havlíček z hnutí ANO, Alexandr Vondra z ODS, Radim Fiala z SPD a Martin Jiránek z České pirátské strany. Pánové debatovali o zdravotním stavu prezidenta republiky Miloše Zemana a Havlíček pořádně vynadal Senátu Parlamentu ČR. „V tuhletu chvíli je nevhodné to zneužívat!“ vypálil Havlíček. Radim Fiala se dovolával postu místopředsedy Poslanecké sněmovny pro Tomia Okamuru (SPD). „To měli rozhodnout voliči, ne paní Pekarová Adamová!“ A to nebylo zdaleka všechno.

To mají rozhodnout voliči, ne Pekarová! Zákaz pro Okamuru? Bylo hodně dusno
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Tomio Okamura a Radim Fiala (SPD)

Moderátorka Terezie Tománková debatu otevřela poukazem na zdraví prezidenta Zemana.

„Všichni přejeme panu prezidentovi Zemanovi, aby se uzdravil. Druhá věc ale je, že veřejnost má právo na to, aby věděla, jak na tom prezident je. Já jsem spolupracoval s prezidentem Václavem Havlem, který měl zejména ve druhém funkčním období zdravotní problémy, ale veřejnost vždy věděla, jak na tom je,“ pravil hned v úvodu Vondra. „Říkám, že je rozdíl mezi prezidentem Zemanem a jeho okolím. Pan prezident je nemocný a lidé v jeho okolí hrají nějakou vlastní hru,“ dodal.

„Já mám naprostou důvěru v pana profesora Zavorala a v Ústřední vojenskou nemocnici. To je mercedes mezi českými nemocnicemi.,“ zdůraznil Vondra.

Také Havlíček popřál prezidentovi, aby byl co nejdříve „v normálním stavu“. Poznamenal, že Ústřední  vojenská nemocnice informuje o zdraví prezidenta, jak může a sehrává v tomto pozitivní roli. Také prezidentův tým podle končícího vicepremiéra za hnutí ANO informuje, jak může, i když uznal, že některé věci mohly proběhnout lépe.

„Ale já se musím ohradit proti tomu, jak dneska Senát vystupuje, mně to přijde nevhodné,“ vypálil Havlíček. Prezident je podle něj nemocný a skutečně musí dostat čas na zotavení. „V tuhletu chvíli je nevhodné to zneužívat. Mějme takt k němu i k jeho rodině,“ pokračoval v palbě do Senátu Havlíček. „Mně vadí to, že u člověka, který je týden v nemocnici, se rozehrává debata, jestli je schopen, nebo není schopen,“ pokračoval.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co se tu neříká. „Když padnou USA, bude líp.“ Dánský politolog chce konec impéria

21:12 Co se tu neříká. „Když padnou USA, bude líp.“ Dánský politolog chce konec impéria

Důležitým tématem před americkými prezidentskými volbami je bezpečnost ve světě a řešení zahraničníc…