Ukrajinci už se valí na Slovensko

24.02.2022 12:39 | Ze sítí

Ukrajinský ministr zahraničí hlásí, že ukrajinská armáda bojuje, obrana se nezhroutila a nadále klade Rusům odpor. Ukrajinští civilisté však houfně míří na západ, minimálně podle záběrů z Kyjeva. Někteří už dorazili na hranice se Slovenskem.

Ukrajinci už se valí na Slovensko
Foto: Repro Twitter
Popisek: Dopravní zácpa na Ukrajině

Jak jsme již informovali, ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba prohlásil, že se Ukrajina agresi Vladimira Putina bude bránit a zvítězí. A také, že „nikdo neutíká“, tedy že armáda, diplomaté a všichni ostatní dělají svou práci. „Ukrajina bojuje. Ukrajina se brání. Ukrajina zvítězí,“ píše dále.

„Ne, ukrajinská obrana se nezhroutila. Ukrajinská armáda šla do boje. Ukrajina stojí oběma nohama na zemi a nadále se brání,“ vzkázal pak chvíli po jedenácté.

Nicméně, pokud jde o ukrajinské civilisty, jsou fotografie a videa více než výmluvné. Ve světových médiích se objevuje například tato fotografie, která ukazuje ucpanou dálnici směrem z Kyjeva. Silnice ucpané auty mířícími na západ ukazují i záběry německé veřejnoprávní Deutsche Welle. Dopravní signalizace však evidentně ještě funguje.

Některá vozidla už dospěla na hranice. Francouzsko-běloruský Andrej Vajtovič zachytil stojící kolonu na hranicích Ukrajiny a Slovenska v Užhorodu, okolo které postávají řidiči a zřejmě čekají, zda budou přes hranice vpuštěni. Jedná se podle něj o „obrázek zoufalství“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

8:59 „Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

TÝDEN V MÉDIÍCH O slovenském premiérovi řekl český prezident, že jeho vítězství ve volbách je zklamá…