Uražený Marek Benda napsal do novin tento dopis

01.04.2014 15:42 | Zprávy

Poslanec Marek Benda z řad ODS se ohradil vůči článku Lidových novin ze dne 28. března „Lži, pravdy a ošklivosti“, který jej měl urazit.

Uražený Marek Benda napsal do novin tento dopis
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

„Vytrhl jste si jednu část věty z živého televizního vystoupení, abyste mě prohlásil za lháře a od této chvíle za neslušného člověka. To pokládám za velmi nekorektní. A přiznám se, že jsem na takové věci hodně citlivý,“ píše poslanec Benda šéfredaktorovi Lidových novin. Marek Benda připouští, že „je pravda, že jsem se vyjádřil možná příliš expresivně o odchodu značné části redakce komentářů z Lidových novin".

Nicméně obhajuje podstatu svého vyjádření, jímž podle svého dopisu, který má redakce ParlamentníchListů.cz k dispozici, odpovídal na slova ministra Andreje Babiše, majitele vydavatelského domu Mafra, vydávajícího i Lidové noviny, který podle poslance „zaútočil na nezávislé novináře“.

  • Celý dopis Marka Bendy si můžete přečíst ZDE.

„V přímém televizním vystoupení začal vyhrožovat, že kdo by snad chtěl pomáhat médiím, která o jeho lidech nepíší jen dobře, tak se musí připravit na daňovou kontrolu,“ píše do Lidových novin Marek Benda.

A přeje novinářům v listu, aby nemuseli zpívat píseň svého chlebodárce.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek byl položen dotaz

důkazy

Máte nějaké důkazy pro vaše tvrzení, že za odvoláním Bartoše stojí tlak na premiéra ze strany některých členů ODS, které jste jmenoval, např. Skopečka, Stanjury atd.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašina Fiala, jásal poradce po Partii. „Franto, už to nefunguje“

20:42 Mašina Fiala, jásal poradce po Partii. „Franto, už to nefunguje“

Petr Fiala jel v Partii jak mašina, jásal nad výkonem premiéra v nedělní debatě bez oponentů Františ…