Vítejte v pekle! Pavel Bělobrádek propadá zoufalosti kvůli tomu, co se děje po oznámené rezignaci Malé

09.07.2018 21:58 | Zprávy

Středopravicová opozice sice uvítala rezignaci Taťány Malé (ANO) na funkci ministryně spravedlnosti, považuje ale za bizarní a alarmující, že úřad by měl dočasně řídit trestně stíhaný premiér Andrej Babiš (ANO). Naopak komunisté, kteří budou tolerovat Babišovu vládu ANO a ČSSD, označili dnešní oznámení ministryně za porážku právního státu a vítězství mediokracie. Předseda SPD Tomio Okamura označil vládní rošádu za „absolutní ostudu a selhání“.

Vítejte v pekle! Pavel Bělobrádek propadá zoufalosti kvůli tomu, co se děje po oznámené rezignaci Malé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mnistryně spravedlnosti Taťána Malá

Předseda nejsilnější opoziční strany Petr Fiala ČTK sdělil, že rezignace Malé je jediným možným řešením. „Zodpovědnost za tento stav nese i premiér Babiš, který Taťánu Malou do funkce navrhl,“ uvedl. Do Sněmovny se podle něj nemůže jít žádat o důvěru s neúplnou vládou – stálého ministra nebude mít resort spravedlnosti ani zahraničí. „Premiér by měl proto požádat o odložení hlasování o důvěře do doby, než budou známa jména plnohodnotných ministrů,“ uvedl Fiala.

„Česká republika v pěti slovech: trestně stíhaný premiér ministrem spravedlnosti,“ reagoval na Twitteru šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura.

Také Piráti považují za výsměch, že ministrem spravedlnosti by se měl, byť dočasně, stát Babiš. „Babiš ministrem spravedlnosti? Člověk si myslí, že s osobou ministra spravedlnosti už nemůže být hůř, a on to dokázal,“ uvedl šéf poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek.

„Ministrem spravedlnosti dočasně bude obviněný z trestného činu? Tak to je fakt změna k lepšímu, to bude hned líp. Vítejte v Kocourkově! V Absurdistánu! V pekle! V Babišstánu. V ČR...,“ soudí předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dotaz na založení NOVÉ FRAKCE v EU , EP .

Dobrý den přeji . Vážená paní europoslankyně , hnutí ANO prý zakládá novou frakci v EU , EP . Nechystáte se vy KSČM, STAČILO založit též novou celo-unijní pro m í r o v o u frakci , za pomoci sloučení všem celoevropských pacifistů do EU , EP navolených ? Děkuji Vám za odpověď .

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Proboha, Petře.“ Nižší dluh? Fiala zle dopálil Kalouska. Čísla nesedí ani ekonomům

20:12 „Proboha, Petře.“ Nižší dluh? Fiala zle dopálil Kalouska. Čísla nesedí ani ekonomům

Výsledky hospodaření státu v prvním pololetí chválí ministr financí i premiér, jenž dokonce prohlási…