Volala policii na propalestinské demonstranty. Šéfka Kolumbijské univerzity padla

15.08.2024 16:05 | Monitoring

Minouche Shafiková, šéfka Kolumbijské univerzity v New Yorku, ve středu rezignovala poté, co její postup při propalestinských protestech na akademické půdě na začátku tohoto roku proměnil školu v ohnisko protestů spojených s izraelskou odvetou na teroristický útok palestinského hnutí Hamás.

Volala policii na propalestinské demonstranty. Šéfka Kolumbijské univerzity padla
Foto: Archiv
Popisek: Palestina

Šéfka Kolumbijské univerzity, která se stala ohniskem propalestinských protestů, Minouche Shafiková, oznámila, že v zájmu univerzity, kterou řídí, opustí svou funkci.

„Toto období si vybralo značnou daň na mé rodině, stejně jako na ostatních v naší komunitě,“ napsala ve středu večer v e-mailu studentům a fakultě. „Během léta jsem byla schopna uvažovat a rozhodla jsem se, že můj posun v tomto bodě by Columbii nejlépe umožnil překonat budoucí výzvy.“ Na e-mail upozornil server USA Today.

Studenti Kolumbijské univerzity v reakci na válku v Gaze na počátku roku požadovali, aby instituce přerušila kontakty s Izraelem. Shafiková studentům odvětila, že je v kompetenci svobodné univerzity, s kým bude spolupracovat, a pokud nebudou respektovat svobodu akademického prostředí, představují pro tuto svobodu nebezpečí. Na to konto zavolala policii a strážci zákona státu New York zadrželi stovku demonstrantů.

Protesty však neutichly a když se studenti pokusili obsadit jednu z budov, zavolala policii podruhé. Zároveň upozornila, že do třetice již policii volat nehodlá.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Jan Tecl, MBA byl položen dotaz

Nemyslíte, že je třeba pomoc hlavně lidem, ne bankám?

Dobrý den, můžete mi vysvětlit, jaký smysl mají poplatky za předčasné splacení hypoték? Proč trestat ty, co se chtějí a mají možnost se zbavit dluhů? Vždyť banky na úrokách i tak dostávají dost a žadatelé, hlavně mladí, mají dost problémů s tím vůbec na hypotéku dosáhnout, tak proč jim ještě ODS a T...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Binec, nikdo to nezachrání.“ Z Bartošova „úřadu pro zlepšování“

10:55 „Binec, nikdo to nezachrání.“ Z Bartošova „úřadu pro zlepšování“

Zachrání nepodařené digitalizační projekty, které mají zlepšit životy českých občanů, úředníci minis…