Za Turkem a Klausem? Dávní tahouni ODS se zle servali. Topolánek střílel ostrými

22.06.2024 16:42 | Monitoring

Jiskry probleskávají i mezi dinosaury ODS, jejichž politická kariéra je dávno po kremaci, nebo která ji právě zažívá. Bývalý premiér Mirek Topolánek se pustil do bývalého europoslance za ODS Jana Zahradila. „Jít oslavovat se Šlachtou, Macinkou, Turkem a Klausem bylo chucpe. Můžeš mít dokonce v lecčem pravdu, ale na tu Ti sere Bílý tesák…“ zahrozil přes sociální sítě Topolánek na Zahradila.

Za Turkem a Klausem? Dávní tahouni ODS se zle servali. Topolánek střílel ostrými
Foto: Repro FB
Popisek: Bývalý premiér Mirek Topolánek v Otázkách Václava Moravce

Samotnou přestřelku spustil Zahradil tím, že se o mediální pozornost neprosí. Žádosti o rozhovory mu chodí samy. On jen vyhoví. „Jistý komentátor pravil, že trpím ,manickou mediální aktivitou‘. Přitom, cca od minulého týdne, jen vycházím vstříc žádostem o rozhovor. Neříkám nic skandálního, leda to některým politikům a jejich příznivcům nemusí být příjemné. Což není důvod to neříkat,“ napsal Zahradil na platformě X.

Ale v tu chvíli se neudržel Topolánek. Nevadí mu, že Zahradil říká to, co říká, ale že to říká po značkou ODS. „Říkat si můžeš, co chceš. Taky to tak mám. Nejsem ale členem ODS,“ napsal důrazně Topolánek a dodal, že Zahradil svými postoji a rozhovory doslova škodí ODS. „Netvař se, že hovoříš za ODS. Možná škodí Pavel Novotný, ale Ty škodíš určitě,“ nepáral se se Zahradilem expremiér.

A dodal, že chodit slavit úspěch konkurenční strany je prostě na pováženou. Pravda, podle Topolánka, vedlejší – jde o poškozování nebo službu ODS. „Jít oslavovat se Šlachtou, Macinkou, Turkem a Klausem bylo chucpe. Můžeš mít dokonce v lecčem pravdu, ale na tu Ti sere Bílý tesák…“ napsal Mirek Topolánek, zatímco na Pražském hradě vlaje prezidentská standarta se slovy „Pravda vítězí“.

Jan Zahradil ovšem slovní levý hák Mirka Topolánka ustál prostým konstatování, že už má věk na to, aby říkal pravdu. „No vidíš. Tak si budeme oba říkat, co budeme chtít, ok? Máme na to oba věk,“ zkonstatoval Zahradil na síti X.

Topolánek neměl nic proti, ale nechť se Zahradil zbaví značky ODS, aby ji nereprezentoval. Protože tím, co říká, současnou ODS nereprezentuje, a jen jí škodí. Podle Topolánka by Zahradil měl ukázat pokoru a vděk samotné ODS za to, že mu dovolila takovou kariéru. Jan Zahradil byl v Evropském parlamentu 20 let. „Ale prosím sám za sebe, a ne v dresu, který Ti zabezpečil pohodlných 20 let života. Když nic, tak aspoň trochu pokory, vděku a nadhledu,“ napsal Topolánek.

A dodal, aby Zahradil z ODS vystoupil a vytvořil si prostor pro své myšlenky a postoje, ovšem bez zaštiťující značky ODS. „Pokud nejsi spokojen (stejně jako já) s ODS, tak si vyklejmuj prosím jiné rýžoviště,“ napsal expremiér.

Vděk? S tím Zahradil rozhodně nepočítá. Možná jen za volby do EP, které se konaly právě za úřadování v premiérském křesle za Mirka Topolánka. „Pokud jde o vděk, mohu jej vztáhnout tak maximálně na tebe, protože ses nebál do toho v roce 2009 jít,“ zhodnotil Zahradil a popsal, jak to bylo v dalších letech. „Pak už jsem si to vybojoval sám. 2014 – potřebovali mě proti Pospíšilovi. 2019 – kdybych nebyl ,spitzenkandidát‘, zařízli by mě už tehdy,“ zhodnotil vztah ODS k Zahradilově politické kariéře. Vděk vůči ODS necítí žádný. „Nic jim nedlužím, sorry. Tobě možná,“ vyznal na síti X Jan Zahradil. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Mír

Dobrý den, je pravda, že ANO mluví o míru již dlouho, byť si myslím, že by si ho přáli i ostatní strany i státy, ale ptám se, máte také návrh, jak ho dosáhnout? Máte dojem, že Rusko si mír přeje, a že bude ochotné přistoupit na nějaký kompromis? Zatím si podle mě klade dost nereálné požadavky. Nebo ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Už se perou velebnosti , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevanpetr , 22.06.2024 17:53:20
Zahradil je diplomat jednáním i skutky. A Topolánek stejný typ jako Novotný. Hulvat sprostý, co dokáže jen na druhé sprostě útočit. Ale co chcete po bývalém lampasakovy, že?

|  9 |  0

Další články z rubriky

Nakupuj v Polsku, ušetříš. Vysvětlení, proč českého spotřebitele lze „oholit“ víc

18:53 Nakupuj v Polsku, ušetříš. Vysvětlení, proč českého spotřebitele lze „oholit“ víc

Už jsme si zvykli, že pro některé zboží se Čechům (a nejen těm příhraničním) vyplatí zajet do soused…