Zadržení lídra ANO: „Někdo připravený s mobilem.“ Mají to SeznamZprávy. Náhoda? Podezření je tu

06.08.2024 17:50 | Monitoring

Policie dnes zadržela chomutovského primátora Marka Hrabáče (ANO) kvůli možným podezřením z manipulací s veřejnými zakázkami. Hrabáč byl přitom lídrem kandidátky ANO pro podzimní krajské volby. Zatímco opoziční poslanci s radostí sdílejí plakát z kampaně ke krajským volbám, na kterém je Hrabáč spolu s šéfem ANO Andrejem Babišem, bývalý hejtman Michal Hašek (PRO) spekuluje, že zveřejnění kauzy před krajskými volbami a zatýkání Hrabáče za účasti novinářů nemůže být náhoda.

Zadržení lídra ANO: „Někdo připravený s mobilem.“ Mají to SeznamZprávy. Náhoda? Podezření je tu
Foto: Hana Brožková
Popisek: Hnutí ANO skončilo ve volbách do poslanecké sněmovny o 67 setin procenta jako druhé. Andrej Babiš oficiálně uznal porážku a pogratuloval Petru Fialovi k úspěchu

Policie od úterý ráno zasahovala ve čtyřech krajích – Ústeckém, Karlovarském, Středočeském a Moravskoslezském. Podle některých informací policie prověřuje podezření z korupce při veřejných zakázkách a také daňové prohřešky. Hlavní pozornost se ale stočila do Chomutova k osobě primátora Marka Hrabáče.

Náměstkyně ústeckého krajského státního zastupitelství Kateřina Doušová potvrdila, že policie zasahovala mimo jiné na radnici v Chomutově. A policie podle mluvčí Krajského úřadu v Ústí nad Labem Magdaleny Fraňkové zapečetila také Hrabáčovu kancelář v budově Krajského úřadu. Na tomto úřadě se podle všeho policie vydala právě jen do kanceláře krajského radního Hrabáče. „Nic dalšího se tu v tuto chvíli neděje,“ uvedla mluvčí. Policejní auto navíc stojí i před Hrabáčovým domem.

Poslanec TOP 09 Jan Jakob už na síti sdílel plakát z kampaně hnutí ANO pro krajské volby, kde je Hrabáč spolu s šéfem ANO Andrejem Babišem. „Pro jistotu si tady ukládám, kdyby měl Andrej Babiš tendenci v budoucnu říkat, že pana Hrabáče vůbec nezná,“ uvedl Jakob v příspěvku, který následně sdílela i předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

 

 

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš už podle informací SeznamZprávy.cz reagoval, že pokud bude Hrabáč mezi obviněnými kvůli protizákonnému jednání v politické funkci, hnutí ANO se s tím vypořádá okamžitě a rázně. Hrabáč přitom vede kandidátku hnutí pro podzimní krajské volby v Ústeckém kraji.

Bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek o případu informuje na svém facebookovém profilu. „Policie ČR zasahuje v několika krajích ČR v souvislosti s vyšetřováním korupce. Zadržen byl mj. primátor Chomutova Hrabáč, do dneška lídr ANO v letošních krajských volbách v Ústeckém kraji, další zásahy se mají týkat Moravskoslezského, Karlovarského či Středočeského kraje (není zřejmé, zda jen teritoriálně, či ve smyslu krajských samospráv). Potud zpráva jistě lahodící uchu pořádkumilovného občana,“ uvedl Hašek.

Hašek se ale podivuje, jak mohli o zatýkání Hrabáče vědět novináři serveru Seznam Zprávy, a náhodné podle něj není ani načasování zatýkání. „Jen dvě otázky do placu – 1. jak je možné, že na místě zadržení primátora Hrabáče byl někdo připravený s mobilem a natočil jeho nijak dramatické zadržení mezi domovními dveřmi, bez zásahovky, beranidel, vrtulníku atd., záběry ‚získaly‘ Seznam Zprávy? 2. proč byla tato realizace podezřelých spuštěna několik málo týdnů před krajskými volbami? Hrozilo prozrazení vyšetřování, útěk podezřelých či jiná významná újma vyšetřování? Výše uvedenými otázkami nikomu nestraním, jen nevěřím na náhody,“ dodal Hašek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

toto je jen začátek útoků na ANO od nedemokratů z Fialového hnussu.., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseOCHO , 06.08.2024 19:16:03
Počkejte co se bude dít před parlamentními volbami.. Něco podobného dělali komunisté v 50 létech jak se chtěli zbavit nepohodlných lidí. Stačilo je přijít teatrálně zatknout za bílého dne a povodit ho po vsi a ten člověk byl prakticky mrtvola.

|  15 |  0

Další články z rubriky

Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

20:40 Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

Premiér Petr Fiala (ODS) je nemocen. „Není to nic vážného, je toho teď všude plno, tak se to nevyhnu…