Zakážu zdražování potravin, slibuje Harrisová. Jen slova před volbami, ujišťují straníci korporace

26.08.2024 15:45 | Analýza

Mezitímco se kandidátka americké Demokratické strany na prezidentskou funkci Kamala Harrisová snaží získat voliče slovy o tom, jak by zastavila zdražování potravin, se někteří demokratičtí zákonodárci, podle zjištění serveru Politico, skrytě setkávají se zástupci potravinářského průmyslu a uklidňují je, že jde jen o plány, které nikdy neprojdou Kongresem. Pokud by je Harrisová v budoucnu skutečně navrhla, mnozí její spolustraníci dávají již nyní najevo, že vše „smetou ze stolu“. „Stále nevím, jak by to fungovalo,“ nechápou návrhy od své prezidentské kandidátky ani někteří demokraté.

Zakážu zdražování potravin, slibuje Harrisová. Jen slova před volbami, ujišťují straníci korporace
Foto: Repro Youtube
Popisek: Joe Biden a Kamala Harrisová

Harrisová své plány na zastavení zdražování v Americe představila v rámci svého prvního velkého projevu o hospodářské politice, načež se ozval její republikánský soupeř Donald Trump a spolu s dalšími svými spolustraníky Republikánské strany začal šířit, že ve skutečnosti má mít současná viceprezidentka v plánu prosazení „komunistické kontroly cen“.

Co by se zdálo jen pokřikem v tvrdé kampani před blížícími prezidentskými volbami, se stalo relevantní tématem zejména poté, co plán Harrisové spustil hrůzu nikoliv pouze u Trumpa, ale též u představitelů amerického potravinářského průmyslu. A nejen u těch. Slova Harisové o „zákazu“ zdražování potravin zvedly ze židle dle deníku The New York Times dokonce i některé středolevicové ekonomy, kteří varovali, že by taková politika mohla napáchat více škod, nežli užitku.

Přestože pevná podoba plánu Harrisové na zastavení růstu cen zůstává nejasná, jejím ústředním bodem je výzva, aby Kongres přijal vůbec první federální zákaz zdražování v potravinářském a obchodním sektoru, která má do značné míry kopírovat návrh od demokratické senátorky Elizabeth Warrenové.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Další "státník", který bude (pokud vyhraje a to doufám, že ne), Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 26.08.2024 16:17:39
pobíhat po Oválné pracovně s Nutellou v jedné ruce a s chipsy ve druhé, brchtaje nesmysly a neurčité sliby, ze kterých nezůstane kámen na kameni, jako vždy. Mohla by si pustit video jednoho evropského "státníka", které by ji mohlo poučit, jak se to NEMÁ dělat. Skutečností ovšem je, že tahle marxistka skutečně chce zavést jakési posílení sociálních programů pro hůře situované Američany a náplavy (budoucí voliče demokratů) přes mexickou hranici a těžce za sociální smír v USA zaplatí celý svět. Aby byl někdo bohatý, musí druhý zchudnout, tak už to na světě chodí. Vyhrají-li demokraté, čekejme obrovský tlak na odtok financí z celého světa do Ameriky, nejlépe za nákup vojenské techniky a zkapalněného plynu, původem z Ruska, přepraveného do Indických terminálů, kde ho budou nasávat a nám s krutou přirážkou prodávat americké společnosti. Vyhraje-li Harrisová, bude hůř.

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Stát může být silný, jen když je bohatý.“ O budoucnosti pravice s Turkem, Zahradilem i Čunkem

15:38 „Stát může být silný, jen když je bohatý.“ O budoucnosti pravice s Turkem, Zahradilem i Čunkem

Prvním krokem nové vlády po volbách v příštím roce musí být zrušení Foltýnova útvaru strategické kom…