Že je pro nás EU výhodná? Ekonom Ševčík o skutečných nákladech

23.01.2022 8:28 | Zprávy

Proděkan Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické (VŠE) a známý ekonom Miroslav Ševčík se v rozhovoru s právníkem a bývalým policejním prezidentem Stanislavem Novotným na youtubovém kanále O čem se mlčí věnoval našemu členství v Evropské unii, kterou řídí nikým nevolený orgán, jímž je Evropská komise. Unijní dotační politika je podle něj „ekonomický zločin“, proti němuž je nutné se začít bránit, jinak nás čeká socialistická EU. Spolu s tím důrazně varuje před „smrtícím“ Green Dealem.

Že je pro nás EU výhodná? Ekonom Ševčík o skutečných nákladech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Ševčík

Před vstupem do EU v roce 2004 jsme přizpůsobili naše zákonodárství Evropské unii, následovaly stovky norem ročně, které se potichu implementovaly do našeho právního řadu. Chtěli po nás peníze, za odměnu jsme nějaké i dostávali, ovšem pouze na to, co uznala za vhodné Evropská komise.

Ve vztahu s Evropskou unií jsme podle Ševčíka již téměř otroci: „Kdyby šlo mezi Českem a EU o registrované partnerství, nic bych proti tomu neměl, ale ono je to registrované vazalství. Jsme vazalové a někteří dokonce říkají, že se můžeme stát otroky Evropské unie,“ konstatoval úvodem ekonom.

Podle Ševčíka Evropská unie pomalu začíná kráčet ve stopách reálného socialismu: „Co se děje v poslední dekádě na půdě Evropské unie, to už daleko přesahuje regulace a centrální řízení někdejší RVHP. Bohužel spějeme k něčemu, co vyústí ne v Evropskou unii, ale v SEU, což je socialistická Evropská unie,“ upozorňuje docent Ševčík.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…