František Matějka: „Je vinen, že se podílel na převodu práv na EU, a odsuzuje se…“

05.06.2012 21:42

Neumí vést stát bez zvyšování daní, zadlužování a přijímání dotací z EU. Budou slibovat, ustupovat, vzdávat se své odpovědnosti a vytvářet prostor pro výmluvy. Bojí se říkat lidem pravdu, protože by se znovu nahoru nedostali.

František Matějka: „Je vinen, že se podílel na převodu práv na EU, a odsuzuje se…“
Foto: facebook
Popisek: František Matějka

Při vstupu do EU nám slibovali, že suverenita České republiky zůstane zachována. Nezůstala. Ujišťovali nás, že právo veta pro členské státy zajišťuje nemožnost dělat u nás něco, s čím bychom nesouhlasili. Právo veta už není, protože jsme se ho následně vzdali ratifikací Lisabonské smlouvy. Garantovali nám, že se nebudeme nikdy podílet na financování cizích dluhů. EU je prý spolkem prosperity a jedním ze základních pravidel koexistence v tomto spolku je stejný přístup ke všem, který zakazuje protežování některých a placení účtů za jiné. Aby to za nějaký čas nebylo do očí bijící, začali jsme posílat peníze na cizí dluhy skrze Mezinárodní měnový fond. Když už to bylo s ohledem na velikost hospodářského a finančního průseru v EU vlastně jedno, a když Evropská centrální banka začala tisknout nekryté peníze a kupovat za ně státní dluhopisy, čímž zcela pošlapala vlastní pravidla, vytváří si nyní EU skrze většinové hlasování, absentující již právo veta pro členy, vlastní nové instituce a fondy, jejichž jediným cílem je de facto legalizace nerovného přístupu.

Den před tím, než budou 5.6.2012 poslanci ve sněmovně hlasovat o přijetí Smlouvy dluhů, které eufemisticky říkají Evropský stabilizační mechanismus, přicházejí informace o tom, že Van Rompuy, José Manuel Barroso, Jean-Claude Juncker a prezident Evropské centrální banky Mario Draghi připravují materiál pro další summit. Jeho obsahem budou návrhy na bankovní, fiskální a politickou unii. Taková nadstavba nad rámec Lisabonské smlouvy. Té, ve které jsme se vzdali práva veta, a při jejíž ratifikaci nám naši politici slibovali, že dál už nepůjdeme.

Adolf Hitler při projevu po obsazení Sudet 10. listopadu 1938 prohlásil: „Je to fantastický úspěch. Je tak obrovský, že jej přítomnost ani nemůže zhodnotit. Velikost a dosah tohoto úspěchu jsem si uvědomil, když jsem stál uprostřed českého opevňovacího systému betonových bunkrů. Teprve tam jsem poznal, co to znamená dobýt téměř 2000 km opevnění bez jediného výstřelu. Propagandou postavenou do služeb naší myšlenky jsme tentokrát dobyli deset milionů lidí a území přes 100 000 km2. Je to ohromné.“ Sorry, ale v tomto ohledu to byl oproti Bruselu břídil. Úplně je vidím:  „Je to fantastický úspěch. Je tak obrovský, že jej přítomnost ani nemůže zhodnotit. Velikost a dosah tohoto úspěchu jsme si uvědomili, když jsme stáli uprostřed Evropy. Teprve tam jsme poznali, co to znamená dobýt desítky tisíc km hranic bez jediného výstřelu. Propagandou postavenou do služeb naší myšlenky jsme tentokrát dobyli pět set milionů lidí a území přes 4.400.000 km2. Je to ohromné.“

Budu sledovat hlasování. Chci se jednou dožít doby, kdy ještě uslyším na adresu zákonodárců, kteří budou s rukou nahoře hlasovat „PRO“ Evropský stabilizační mechanismus: „Je vinen, že se podílel na převodu práv z České republiky na Evropskou unii, čímž v rozporu s péčí řádného hospodáře způsobil občanům České republiky nevratné škody, přičemž mu z dostupných dokumentů musely být jako poslanci známy důsledky takového činu, a odsuzuje se…“

Psáno pro blog idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: František Matějka

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Čínský prezident na cestách v Evropě

13:57 Jiří Paroubek: Čínský prezident na cestách v Evropě

Čínský prezident Xi se po několika letech vydal na návštěvu Francie. Oplatil tak nedávnou návštěvu f…