Ivan Noveský: Je mi upřímně líto premiéra a některých ministrů, že se, z nedostatku argumentů a čirého zoufalství, museli uchýlit k sprostému nálepkování

05.09.2022 7:34 | Komentář

Reakce na prohlášení pana premiéra a některých ministrů

Ivan Noveský: Je mi upřímně líto premiéra a některých ministrů, že se, z nedostatku argumentů a čirého zoufalství, museli uchýlit k sprostému nálepkování
Foto: Repro Youtube
Popisek: Energetický expert Ivan Noveský

Nálepkovat 70 – 120 tisíc (dle různých odborných odhadů) českých občanů přítomných na demonstraci (a další statisíce občanů sledujících demonstraci online), kterým není lhostejný osud České republiky a kteří proto obětovali krásný sobotní den, to jsou opravdu výkřiky zoufalců. Ostatně, pan premiér, jako velmi vzdělaný muž, specialista politolog, nejlépe ví, že nálepkování, stejně jako facka, není argument, ale bezradnost z neschopnosti řešit věci.

Opravdu je mi pana premiéra a některých jeho ministrů líto, že když nemají argumenty proti řešením, opakovaně vládě navrhovaným skupinou energetiků „Energie není luxusní zboží“ (jejímž jsem zakládajícím členem), museli se uchýlit k primitivnímu pomlouvačnému nálepkování. Navrhovaná řešení jsou nejen osvědčena praxí, ale jsou zákonným řešením, bez nároků na státní rozpočet. Tato řešení likvidují nesmyslně šíleně vysoké ceny energií a podstatně snižují inflaci, což zjevně vládě nevyhovuje. Proto se musel pan premiér a jeho někteří ministři uchýlit k primitivnímu pomlouvačnému nálepkování. Zjevně si ani jeden z nich neuvědomil, že pomluva je v českém právním řádu ještě stále trestným činem, a to i když se k pomluvě sníží premiér či jeho ministři…

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

Pokud by však "česká" vláda konečně začala vnímat a nebála se realizovat všechna naše řešení na zachování koncové ceny české elektřiny do 4 Kč/kWh a koncové ceny amerického či ruského plynu do 15 Kč/m3, která vycházejí nejen z mnohaleté praxe, ale i z řádných propočtů, pak klidně unesu i nálepkování, protože bude šance zachránit české lidi, český průmysl, české zemědělství a českou ekonomiku.

Je mi osobně úplně jedno, zda mě budou nazývat "americkým švábem" či "ruským broukem" (nebo jak všichni ti trollové, elfové a další, nazývají lidi, kteří mají rádi svoji vlast), pokud nám Američané či Rusové dodají zemní plyn do 10 Kč/m3 (kontrakty na plyn za německé, rakouské a maďarské ceny tj. 5-6 Kč/m3 jsme měli k dispozici ještě v lednu 2022, to však vláda zmařila), protože to může zachránit naši Českou republiku.

Je mi osobně úplně jedno, zda mě budou nazývat "americkým švábem" či "ruským broukem", pokud budou čeští občané, český průmysl a české zemědělství dostávat českou elektřinu za české ceny.

Děkuji proto všem, kterým není lhostejný osud České republiky a kteří přišli či sdíleli demonstraci.

Děkuji organizátorům, zdravotníkům (jmenovitě sestřičce z Bruntálu!) a Policii ČR, že dokázali tak perfektně zvládnout tak obrovskou účast a hladký průběh celé akce.

Slibuji, že pokud mi občané Mělnicka a části okresu Praha-Východ (senátní obvod č.28) dají svůj hlas, jejich jménem prosadím v Senátu zákony, které zamezí, jednou pro vždy, okrádání České republiky a okrádání všech českých občanů zločinnými cenami energií, PHM, potravin a dalšími, inflaci podporujícími, "úspěchy" této vlády.

Ivan Noveský – předseda Institutu pro energetiku
zakládal v roce 2001 Energetický regulační úřad a v letech 2016/2017 byl jeho 1. místopředsedou

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…