Ivo Rottenberg: Bátora vítězí na body

17.10.2011 21:48 | Zprávy

A nemusel pro to mnoho udělat. Jen gesto, že vlastně vyhoví slibu ministru Dobešovi a nebude se veřejně politicky vyjadřovat.

Ivo Rottenberg: Bátora vítězí na body
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý kontroverzní úředník ministerstva školství Ladislav Bátora

Byla to taková legrační koaliční dohoda místo odstranění nepohodlného úředníka z ministerstva. Dobeš jako jeho nadřízený neměl dost odvahy odvolat jej, aby nedostal černý puntík od hradních pánů, což by mohlo negativně ovlivnit pohledy z výšin hradu na Věci veřejné.

Bátora to vyřešil sám a ministerstvu dal sbohem. A za účasti médií, čímž se pro svou politickou dráhu zviditelnil. Jiný by za takovou propagaci musel platit, ale on nikoliv. Dokonce měl svou tiskovku, což je vyšší stupeň politické agitace. A protože byl již v horních patrech politiky, jistě tuto zkušenost zúročí ve svém staronovém politickém angažmá.

Vzhledem k tomu, že už nám nejsou tajemstvím sympatie hradního týmu k osobě pana Bátory, dá se také předpokládat vznik nové politické strany, ryze pravicové. Bude moci aktivně bojovat proti státní doktríně, kterou je údajně multikulturalismus. Na své tiskové konferenci se dokonce ohradil proti nařčením z extremismu, rasismu a antisemitismu, což ho prý poškozovalo.

Celé to vysvětlování bylo klasickým příkladem rétoriky budoucího vůdce strany. Ukázal, že jeho odchod z ministerstva je zářnou ukázkou toho, jak lze řešit problém za neschopného ministra. Za to by mu měl pan ministr dát na odchodnou nějaký grošík, a ani by nemusel výši částky svěřit Sněmovně jako částku odměny pro asistentku.

I když jsem nedávno napsal, že se Bátorou již nebudu „zabývat", tuším, že o něm ještě uslyšíme.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Debakl

15:57 Jiří Weigl: Debakl

Denní glosa Jiřího Weigla