Jan Urbach: Nechají zemřít Mladiće bez lékařské péče?

14.05.2017 19:06 | Zprávy

Mezinárodní trestní tribunálu pro bývalou Jugoslávii (ICTY) včera odmítl žádost generála Ratka Mladiče o dočasné propuštění ze zdravotních důvodů. Generál chtěl odcestovat do Ruska a podrobit se tam lékařskému vyšetření a případnému léčení. Srbské sdělovací prostředky v březnu uvedly, že Ruská federace již v březnu ICTY informovala o ochotě léčit Mladiče a zároveň garantovala jeho návrat do Haagu.

Jan Urbach: Nechají zemřít Mladiće bez lékařské péče?
Foto: Archiv RM
Popisek: Generál Ratko Mladić

Přesto soudci uvedli, že nemají jistotu, že by se generál Ratko Mladič vrátil. Soudci také tvrdí, že zdravotní stav generála odpovídá podmínkám pobytu ve vězení, naopak jeho obhájci uvedli, že nedostává přiměřenou lékařskou péči. Lékaři z Ruska již loni v Haagu ve vězení ICTY provedli důkladnější lékařskou prohlídku a potvrdili, že zdravotní stav Mladiče vyžaduje nemocniční péči. Ratko Mladič byl v květnu 2011 vypátrán a zatčen v Srbsku a poté převezen do Haagu. Soudní proces probíhal od roku 2012 do konce roku 2016, vynesení rozsudku je plánováno na listopad 2017. Připomeňme, že ve vězení ICTY v roce 2006 za ne zcela jasných okolností zemřel – oficiálně na infarkt myokardu - bývalý prezident Jugoslávie Slobodan Milošević.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Svoboda: Matochův seznam

10:40 Jiří Svoboda: Matochův seznam

Na serveru Hlídací pes vyšel článek Ondřeje Neumana, ve kterém autor probírá souvislosti odchodu 2 a…