Jiří Mikeš: Pravda vhodně řečená

02.07.2024 20:56 | Glosa

Tak zní slogan popisující činnost snad největší mezinárodní komunikační agentury světa. Má centrálu ve Spojených státech, Evropu pochopitelně řídí z Londýna. Podobných agentur je v západním světě i jinde několik.

Jiří Mikeš: Pravda vhodně řečená
Foto: Archiv Jiřího Mikeše
Popisek: Ing., Mgr. Jiří Mikeš

Jejich pobočky jsou i v Praze. Rusové na ně nemají, byť se o to snaží z plných sil. Je mi proto záhadou, proč je naše vláda tak nedostatečně využívá. Místo „skrytých přesvědčovatelů“ teď nasazuje plukovníka Foltýna, jehož úkolem je, jak se ukazuje, nikoliv „strategicky komunikovat“, ale spíše tupě přikazovat a cenzurovat.

To vládě nestačil tragický pokus o „kontrolu informací“ nasazením zkušeného vydavatele Michala Klímy? V čem je tedy problém? Pravděpodobně v tom, že lži se problematicky komunikují. Na pravdu, zvláště pak tu, která je srozumitelně komunikována, nemají krátkodobě či dlouhodobě šanci. Peníze vynakládané na různé druhy cenzury, jsou v Česku i v Evropské unii vyhazovány oknem.

Opakované lži nelze měnit v pravdu

Vláda by měla mít k dispozici experty na PR (práce s veřejností), kontrolované a úkolované tiskovým tajemníkem. V této souvislosti bych úředníkům doporučil expertní zprávu akademiků UK a jejích evropských kolegů vypracovanou pod vedením mediálního experta a moderátora ČT Václava Moravce. Měli by si ji důkladně přečíst! Snad by je i inspirovala. Četl jsem jen její zkrácenou verzi v Parlamentních listech.

Akademikovi Moravcovi a kolektivu gratuluji. Třeba se dostane i do rukou pana plukovníka a on začne správně komunikovat a nikoli zastrašovat. Pravda vítězí nejen na prezidentské standartě. Opakované lži nelze měnit v pravdu. Zvláště pak v Česku, které má za sebou dlouhodobý trénink, jak bojovat s tupou komunistickou a dnes i liberální propagandou.

Jiří Mikeš

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Lepenovci míří k absolutní většině

15:57 Zbyněk Fiala: Lepenovci míří k absolutní většině

Drtivá výhra Národního sdružení v prvním kole parlamentních voleb a nejistá spolupráce centristickýc…