Miroslav Macek: Konečně v něčem předhoníme svět! Zdá se, že budeme mít dva policejní šéfy

03.12.2013 13:06 | Zprávy

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Konečně v něčem předhoníme svět! Zdá se, že budeme mít dva policejní šéfy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Tak tomu říkám hospodaření!

Příjmy rozpočtu se mají proti letošnímu roku zvýšit o 18,5 miliardy na jeden bilion a 99,3 miliardy korun. Výdaje vzrostou o 30,5 miliardy na bilion a 211,3 miliardy korun. Schodek se má prohloubit o 12 miliard na 112 miliard korun.

Čerstvé číslo Numismatického časopisu přineslo zajímavé údaje: 

V roce 1924 započala firma Wlaszlovits ze Stossu na východním Slovensku dodávat české armádě šavle – cena za jeden kus pro důstojníky byla 170 Kčs, pro poddůstojníky 150 Kčs.

Po roce 1989 se šavle nakupovaly jen pro Hradní stráž, a to v Rakousku, cena jedné šavle dosahovala až 120.000.- Kč.

Od 1. ledna 2006 do 31. prosince 2009 odpustilo ministerstvo financí z udělených penále ve výši 34,5 miliardy celkem 31 miliardu, tedy cca 90% všech penále.

Znáte jedno jediné období v historii, kdy se odpustky neprodávaly, ale rozdávaly? Já ne.

Konečně v něčem předhoníme svět! Zdá se, že budeme mít dva policejní šéfy… 

Konečně jsem si přečetl článek, který jasně říkal, že kritici intervence ČNB nemají v ničem pravdu. Měl ovšem dvě drobné chyby: opakoval jen nedoložená tvrzení a napsali jej zaměstnanci ČNB.

Ekonom Milan Zelený:

V ČR je žádoucí, aby ti čtyři „ boys z Neumětel“ ČNB podstoupili veřejný parlamentní výslech a dostali tak možnost vysvětlit své kroky a prokázat „hrozbu“ deflace i nutnou potřebu inflace. Jejich masivní tisk nových peněz a znehodnocení koruny jsou zcela nevhodné pro neautonomní a odvozenou českou ekonomiku. 

Takový parlamentní výslech (pokud ČR ještě má parlament) je třeba inscenovat veřejně (jak je pravidelné v USA) a pro celou EU. Týká se to všech Evropanů a příklad i služba takhle prokázané jsou neocenitelné. Dlouhodobé a neinformované zasahování do citlivých a životadárných mechanizmů tržního prostředí, na které jsme přes 50 let čekali, je třeba ukončit a éru Velké Deformace opustit. K čemu je nám vlastní měna, když ji sami bezohledně mrzačíme v zájmu zahraničních lobbistů a spekulantů?

Laďa Větvička k chorvatskému referendu o sňatcích homosexuálů:

Tak chorvatšti zabedněnci nesuhlasi s tym, aby mohla spolu šťastně a spokojeně žit lesba s brundibarem. Tak fčil budu muset to blbe referendum opakovat tak dluho, než provedu sebekrityku a zjisti jediny spravny nazor... 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Jak mě navštívil hacker

12:16 Zdeněk Jemelík: Jak mě navštívil hacker

Každého autora potěší, když někdo jeho článek pochválí. Mé články ale často čtenáře štvou.