NF VŠE: Ohrazení proti nepodloženým pomluvám a útokům

24.10.2024 16:41 | Komentář

Reakce vedení Národohospodářské fakulty VŠE na nepodložená obvinění ze strany bývalých členů Etické komise VŠE

NF VŠE: Ohrazení proti nepodloženým pomluvám a útokům
Foto: Hana Brožková
Popisek: Budova Vysoké školy ekonomické

Vedení Národohospodářské fakulty VŠE (NF VŠE), předseda a místopředseda Akademického senátu NF VŠE se co nejdůrazněji ohrazují proti ničím fakticky nepodloženým pomluvám a útokům vůči NF VŠE, kterými bývalí členové Etické komise VŠE zdůvodnili svou rezignaci na členství v tomto poradním orgánu rektora VŠE.

Dopis, který dnes, 24. října 2024, rozeslali nyní už bývalí členové Etické komise VŠE členům akademické obce VŠE, je motivován snahou zakrýt skutečnost, že 7 z 9 z nich vykonávalo delší dobu činnost členů Etické komise VŠE, aniž by k takové činnosti mělo legitimní oprávnění. Podotýkáme, že 7 z 9 rezignovaných členů Etické komise VŠE rozhodovalo dne 23. května 2023 i v otázce doporučení odvolat doc. Ševčíka z funkce děkana. Ani v té době neměl nikdo z nich platný mandát. Dnešním gestem rezignace se pouze pokouší předejít právním důsledkům tohoto svého konání.

Důvody, kterými se bývalí členové Etické komise VŠE snaží vysvětlit svou rezignaci na členství v dané komisi, se nezakládají na pravdě. Důkazem je fakt, že ve svém výše zmíněném dopise neuvedli žádné konkrétní důkazy svých aktuálních pomluv a útoků proti NF VŠE a jejím akademickým pracovníkům. Vedení NF VŠE, předseda a místopředseda Akademického senátu NF VŠE považují rezignaci bývalých členů Etické komise VŠE jen a pouze za účelové gesto, které má zakrýt neplatnost jejich mandátů, resp. umožnit jim situaci vyřešit a skutečný stav zakrýt.

Někteří zástupci NF VŠE opakovaně upozorňovali na pochybení v činnosti Etické komise VŠE i porušování Jednacího řádu Etické komise VŠE. Tento krok je dalším z řady ve snaze destabilizovat situaci na NF VŠE a vytvořit umělé argumenty pro její případné zrušení. Bývalí členové Etické komise VŠE tím dále prohlubují atmosféru strachu a výhrůžek. Vedení NF VŠE a předseda a místopředseda Akademického senátu NF vyjadřují politování nad tím, že bývalí členové Etické komise VŠE tímto svým dalším a zbytečným excesem a neprofesionalitou poškozují studenty, akademiky, a i ostatní zaměstnance NF VŠE a VŠE jako celek.

Za mimořádně nestoudné a současně krajně nezodpovědné považují vedení NF VŠE, předseda a místopředseda Akademického senátu VŠE snahu autorů zmíněného dopisu konstruovat a vyvolat zdání údajného propojení NF VŠE s extrémními politickými názory znějícími z okrajů současného společenského diskursu v naší zemi. To vedení NF VŠE, předseda a místopředseda Akademického senátu NF VŠE zásadně a rezolutně odmítají. Současně prohlašují, že touto snahou propojit uvedené extrémní názory s autoritou NF VŠE autoři dopisu z 24. října 2024 jednak dané extrémní názory v očích veřejnosti povyšují a dále hrubým způsobem poškozují dobré jméno NF VŠE a VŠE.

Jako reakci na obvinění z „akademického úpadku NF VŠE“ sdělujeme, že např. v roce 2023 se NF VŠE umístila na 2. místě v publikační činnosti po přepočtu na plný úvazek zaměstnaných akademiků (ze šesti fakult VŠE).

V Praze, 24. října 2024

 

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Peníze pro manželku

Jestli se chcete vzdát části svých náhrad ve prospěch vaší ženy, proč to neuděláte? Proč jste se kvůli tomu obracel na vládu? Mě nějak uniká ta podstata, teda pokud to není jinak a nechtěl jste pro vaši ženu peníze navíc, což tvrdíte, že nechtěl. Můžete mi prosím osvětlit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

NF VŠE: Ohrazení proti nepodloženým pomluvám a útokům

16:41 NF VŠE: Ohrazení proti nepodloženým pomluvám a útokům

Reakce vedení Národohospodářské fakulty VŠE na nepodložená obvinění ze strany bývalých členů Etické …