Petice: Návrat vlajky Ukrajiny na radnici v Lounech

31.10.2022 18:22 | Komentář

My, níže podepsaní občané Loun, vyjadřujeme tímto nevoli s odstraněním vlajky našeho spojence, státu Ukrajina, z městské radnice novou koalicí ANO, SPD, PATRIOTŮ a ČSSD. Požadujeme, aby byla vlajka navrácena, a to ze dvou primárních důvodů.

Petice: Návrat vlajky Ukrajiny na radnici v Lounech
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

1. Vlajka byla stažena v rozporu s pravidly. Usnesením Rady města 36/2022 byla vlajka na radnici vyvěšena, odstraněna byla svévolně bez přijetí jiného usnesení nebo revokace zmíněného usnesení. Tím byl porušen zákon o obcích, §102, odst. 3.

a především

2. Vlajka Ukrajiny není pouze státním symbolem našeho spojence, který trpí ruskou teroristickou invazí. Jde o znak solidarity s lidmi z Ukrajiny. O jasné stanovisko, že všichni cítíme, že se má dodržovat mezinárodní právo, že máme pomáhat slabším, když jsou napadeni agresorem, a že se hrdě hlásíme k mezinárodnímu společenství, které odsuzuje zlo páchané na nevinných obětech Putinovy bezdůvodné invaze. Vlajka Ukrajiny je tak symbolem všech, kterým záleží na svobodě, demokracii a sebeurčení malých států tváří v tvář bezohledné postsovětské moci. Máme-li být hrdé město, je třeba konat hrdé činy, jako je viditelná podpora trpících. A to navzdory těm, kteří si přejí konec demokracie, revizi naší příslušnosti k Západu a přerušení projevů solidarity s oběťmi, ať už z jakéhokoliv důvodu.

Navrhujeme řešení: přidat jeden stožár, aby mohla vedle vlát také vlajka města Louny. Pak svěšení vlajky Ukrajiny pozbyde jakéhokoliv, i iracionálního důvodu.

Petiční výbor

Vratislav Filípek, Ivana Hluštíková, David Vincík, Petr Felix Šťastný - LOUNY SPOLEČNĚ

Vratislav Filípek, LOUNY SPOLEČNĚ

Petici lze podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.