Petice: Zachovejte nemocnici v Roudnici nad Labem

16.06.2012 7:32

Petiční akce proti zrušení nemocnice v Roudnici nad Labem.

Petice: Zachovejte nemocnici v Roudnici nad Labem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kojenec

Panu ministrovi zdravotnictví
Doc. MUDr. Leoši Hegerovi CSc.
Palackého náměstí 375/4 P.O.Box 81
128 00  Praha-Nové Město

Vážený pane ministře,

v posledním období, jak se postupně dovídáme o konkrétních dopadech zdravotní reformy, stále častěji slyšíme, že dojde k zastavení, nebo podstatnému omezení činnosti naší nemocnice v Roudnici nad Labem.

My, níže podepsaní, protestujeme proti takovému zásahu do života města. Nemocnice v Roudnici vznikla již v 15. století nikoliv proto, že někdo s pravomocí rozhodnout stanovil, že se tak má stát, ale proto, že občané města nemocnici potřebovali. To se od té doby nezměnilo.                   Naší nemocnici navštíví každý rok více než 70 000 lidí a je zde provedeno více než 180 000 lékařských zákroků. To vyžaduje značné množství úsilí, a tak není divu, že je nemocnice jedním z největších poskytovatelů práce i služeb ve městě. Jakékoliv omezení, či dokonce zastavení činnosti se okamžitě projeví na kvalitě poskytované lékařské péče a na její dostupnosti pro obyvatele města a podřipského regionu a bude mít zdrcující dopad do života celého města a přilehlých obcí. To je špatná zpráva pro všechny občany Roudnice i okolí, se kterou se nehodláme smířit.

  My, níže podepsaní, požadujeme, aby byla nemocnice zachována v plném rozsahu její činnosti jako 4 oborová nemocnice s působností porodnice a gynekologie, interního oddělení, chirurgie i dětského oddělení spolu i se všemi ambulancemi přidružené polikliniky. Je to proto, že nám naše nemocnice poskytuje k naší plné spokojenosti služby, o které nechceme přijít a to dokonce za náklady nesrovnatelně nižší, než okolní nemocnice, kam bychom byli nuceni dojíždět.

Žádáme Vás, abyste zhodnotil jak občanské, tak ekonomické i politické dopady případného zrušení či omezení a zasadil se o to, aby naše nemocnice byla zachována tak, jak jsme zvyklí a dostala příležitost své služby dále poskytovat a zlepšovat, což potvrzujeme svým podpisem.

Petiční výbor ve složení:
Václav Kejř, Neklanova 2708, Roudnice n.L.
Martin Čecho, Na Výsluní 2380, Roudnice n.L.
Zuzana Penglová, Vražkov 140, 413 01 Roudnice n.L.
zastoupený Václavem Kejřem, Neklanova 2708, 413 01 Roudnice n.L.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

15:49 David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

Císař Rudolf II. proslul svojí snahou získat kámen mudrců, který dokáže sprosté olovo změnit na ušle…