Petr Hampl: Pravidla progresivistického kastovního systému

05.08.2024 15:16 | Glosa

Denní glosy Petra Hampla.

Petr Hampl: Pravidla progresivistického kastovního systému
Foto: Vít Hassan
Popisek: Na demonstraci za srbské Kosovo dorazil i sociolog Petr Hampl

Protože se zase rozběhla diskuze, kdo může koho mlátit a kdo je vlastně utiskován, připomínám základní pravidla progresivistického kastovního systému (v angličtině se používá termín „intersectional“). Je to vlastně jako karetní hra.

Za prvé. Muslim je vždy víc než nemuslim. Mezi muslimy se rozhoduje podle pravidel daných právem šaríja.

Když dojde na spor nemuslimů, rozhoduje rasa, přičemž nejvýše jsou černoši, nejníže běloši a ostatní někde mezi. Mezi bělochy pak jsou nejvýše Angloameričané a nejméně Slované. Postavení Židů je nejasné. Někdo je dává na nejvyšší místo mezi bělochy, někdo zase na nejnižší.

Dojde-li na dva příslušníky stejné rasy, rozhoduje pohlaví. Ti, kteří mají pohlaví divné, vymyšlené, změněné atd. mají vyšší hodnotu než ti, kdo jsou normální muž nebo normální žena. Při stejném pohlaví rozhoduje sexuální orientace.

No a pokud je rovnost i v těchto věcech, pak mají ženy přednost před muži. To je z těch pravidel jediné, které není divné. Západní civilizace to tak vnímá už několik staletí.

Když se na tento přehled podíváte, můžete předem určit, jak budou progresivisté koukat na všechny příští konflikty, včetně sporu o olympijský box.

(zdroj: petrhampl.com)

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Klaus: Dnešní Německo viděno z Prahy – tedy zdaleka

15:49 Václav Klaus: Dnešní Německo viděno z Prahy – tedy zdaleka

Denní glosa Václava Klause