Sofie Chrtková: V přímém přenosu

06.06.2012 15:24

Především, p.dr.Rath neměl sněmovnu přesvědčit o své vině či nevině, jak uvádějí naše slavná veřejně-bulvární média a někteří politici, ale aby si naši poslanci i občané konečně všimli, co si může dovolit vládní garnitura s několika „užitečnými“ pomahači k tomu, aby Ústava, právo, zákon i samotná demokracie vzala za své a je již více, jak po půli cesty. Vydání či nevydání dr. Ratha se týkalo především způsobů a okolností, za kterých byl p. dr.Rath zatčen a co si může dnes vládní zvůle vše dovolit a jak snadno může manipulovat nejen veřejným míněním, ale zejména i samotnou poslaneckou sněmovnou.

Sofie Chrtková: V přímém přenosu
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vazebně stíhaný poslanec David Rath vystoupil ve sněmovně

Je pochopitelné, že ohledně  „údajně“ trestní věci, si p. dr.Rath nechá vysvětlení se svými obhájci zatím pro sebe. Ostatní z projevu dr.Ratha  nastínil p. Z. Fiala na tomto webu. P.dr.Rath především upozorňuje na to, že jde o politický puč a konec demokracie v Čechách. V Britských listech vyšel na toto téma vynikající článek, nebudu jej opisovat, ale mělo by nás opravdu začít „mrazit“ http://www.blisty.cz/art/63717.html  - k tomu není co dodat a  k přečtení stojí i článek http://www.blisty.cz/art/63708.html    .

Od těchto způsobů „vládnutí“ se samozřejmě odvíjí i prosazování reforem, škrtů, církevních restitucí, rušení nemocnic, snižování důchodů atd., apod. Demokracie je o vůli  a mínění většiny občanů a o jejich potřebách, o potřebách státu, což by především měli dodržovat i zvolení poslanci a samotná vláda. V naší slavné PS a vládě, která je pro korupci a neschopnost ministrů z poloviny vyměněná, která vládne za pomocí  programově pro-korupčních stran a praktik, se  demokratické a morální smýšlení  vůbec nevyskytuje.

Občana,  musí napadnout dvě věci. Jednak – jak dalece jsou poslanci již vystrašeni, zastrašeni, podplaceni či vydíráni a jak dalece jsou do některých kauz sami namočení, tedy i snadno vydíratelní tím, kdo mohl  být kde nahráván, odposloucháván nebo dostal „obálku“, když se budou chtít chovat  v souladu se svým vědomím a svědomím. Jak dlouho může tento stav fungovat? Dlouho ne, ale za dva roky, může být celé devastační dílo dokonáno. Morální úroveň, slušnost a čest je každým volebním obdobím horší, do politiky se dostávají čím dál méně schopní a vzdělaní politici – a zde máme výsledek  kdy si vláda může dělat doslova, co chce a s kým chce, obcházet a lámat zákony a přizpůsobovat si sobě policii i soudní moc.

Budeme se tedy opět bát a nechávat se zastrašovat, abychom napomohli totalitnímu režimu ke znovuvzkříšení? O tom byl především projev p.dr.Ratha k poslancům i občanům. Vše ostatní je pak v tomto kontextu  podružné, protože metod, jak zničit účelově odpůrce, je mnoho, nebylo třeba, aby se p.dr.Rath vyjadřoval ke „Kubiceho krabici“.

 Pan Paroubek v této situaci udělal, co mohl a co bylo správné – odmítl hlasovat a  dva poslanci byli proti vydání p. dr.Ratha. Odmítnout hlasovat mohlo daleko více nezbabělých  a nezastrašených poslanců – PS by pak byla přehlednější. Žádnému z poslanců, stejně jako obhájcům .dr.Ratha, se nedostaly do rukou ony „nezpochybnitelné“ materiály, zato zcela pochybné jsou metody celého zatčení p.dr.Ratha, jeho vydání předsedkyní sněmovny, porušení imunity, Ústavy aj., a to za působení jistého a temného mistra, jež opět vládě posloužil jako v kauze Kubiceho zprávy.To rozhodně podružné není.

Vydání a rozhodnutí ohledně p. dr.Ratha  k trestnímu stíhání je problematické  minimálně ze dvou úhlů pohledu. Občané si mají myslet, že p.dr.Rath je obyčejný a značně nebezpečný zločinec – zde média a vládnoucí garnitura zapracovala – tedy dr. Ratha rozhodně vydat! Vzhledem k politickým okolnostem celé kauzy, by bylo dobré dr.Ratha nevydat, ale pak by se nemohl dostatečně bránit u soudu, ovšem pokud se soudu dožije a soud bude spravedlivý a zůstane na něm ona „vina“ a zlodějský hábit do konce jeho života. Toť  další otázka, zvláště, je-li možno si naše zákony a Ústavu vykládat, jak se komu hodí. P.dr.Rathovi se může nakonec podařit se obhájit, dostane pár milionů odškodného, ale zmizí z veřejného života a opozice, která bude "očištěna““.

Je možné, že se volilo mezi menším a větším zlem s tím, že p.dr.Rath má být obětován a opozice může při jeho osvobození z kauzy, tentokrát „Kubiceho krabice“,později  profitovat. Tento způsob je pak hodně vyčůraný a morálně nepřijatelný. Otázkou zůstává, že pokud se prokáže, že vše bylo uměle zinscenované, může to být i ona poslední kapka pro občany. Zde je jediné možné řešení  současné politické garnitury – protahovat vazbu a soud minimálně do voleb, pokud to dr.Rath přežije, pokud se ovšem nezmění politické poměry k lepšímu. Jako  možný způsob  bylo - hlasování se nezúčastnit, což zvoleno nebylo – většina  poslanců  byla pro vydání a možného obětování p.Ratha. I to bylo předem domluveno a připraveno. V této zcela nestandardní situaci je zcela správné, aby se p.dr.Rath svého poslaneckého mandátu nevzdával – může bojovat proti politické zvůli.

Vládní garnituře ani médiím se zcela nepodařilo, co chtěla prosadit a jak chtěla opět občany oblbnout. Pan mistr přes spravedlnost ani státní zástupkyně zřejmě nečtou denní tisk, musí být v PS upozorněni na to, že vycházejí často  „upravená fakta“, fotografie z vězení a popis jiných nechutností, ve kterých se zřejmě bulvární novináři přímo na p.dr.Rathovi vyžívají.  Díky těmto nemorálním, neslušným  a nedůvěryhodným způsobům,  získává naopak, p.dr.Rath stále více příznivců – občané nejsou hloupí. Zinscenované procesy? To zde již bylo, stačí je oprášit!

Slova p. Paroubka o zbabělosti se totiž dotýkají i mnohých z poslanců, možná většiny. Jsme svědky „mnoha řečí“, ale skutek utekl pro zbabělost. Je tedy nutno vyzdvihnout a poděkovat těm, kteří vystoupili a postavili se za p.dr.Ratha veřejně a dokázali, že nejsou zbabělci a pochopili, oč v této věci skutečně jde. Nejde o to, zda p.dr.Rath vzal zatím skutečně neprokázaný úplatek i další záležitosti, ze kterých je, především mediálně a zřejmě i na pokyn vládní garnitury a jejich pohůnků obviněn a předem odsouzen. Jde o systém, který je zde již nastaven, a na který upozorňoval především ve svém projevu dr.Rath. Konec jakékoli demokracie a právního státu a nastolení tvrdé politické zvůle!

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Čínský prezident na cestách v Evropě

13:57 Jiří Paroubek: Čínský prezident na cestách v Evropě

Čínský prezident Xi se po několika letech vydal na návštěvu Francie. Oplatil tak nedávnou návštěvu f…