Produkce vepřového masa dosáhla ve druhém čtvrtletí letošního roku úrovně 54 717 tun, což představuje meziroční nárůst o 6,4 procenta. Tohoto výsledku bylo dosaženo díky výraznému nárůstu porážek prasnic o 27,6 procenta. Vzhledem ke stravovacím návykům v naší zemi však přesto nejsme soběstační v produkci masa. Z tohoto důvodu muselo být do České republiky dovezeno 68 024 tun vepřového, které pocházelo hlavně z Německa, Španělska, Polska a Belgie.
Po vepřovém mase bylo druhým nejoblíbenějším drůbeží maso. Jeho produkce ve druhém čtvrtletí letošního roku meziročně vzrostla o 1,8 procenta na 43 542 tun. Česká republika však není soběstačná ani v produkci drůbežího masa a museli jsme ho proto dovést 25 390 tun. Více než polovina dovezeného drůbežího masa pocházela z Polska.
Ve druhém čtvrtletí letošního roku byl vykázán nárůst i v produkci hovězího masa. Toho bylo vyrobeno 17 996 tun, což v meziročním porovnání představuje nárůst o 4,3 procenta. Stejně jako u vepřového a drůbežího platí i u hovězího masa, že česká produkce nestačí potřebám tuzemského trhu. Proto muselo být dovezeno 10 514 tun hovězího masa, které pocházelo především z Polska, Nizozemska a Německa.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV