Václav Kovalčík: Jaká to perspektiva budoucnosti!

20.10.2011 16:07 | Zprávy

Přeplněné věznice, kriminály bez naděje, které pomalu praskají, jako ty břehy, jež jsou podemlety tichou, anebo hlučnou vodní erozí.

Václav Kovalčík: Jaká to perspektiva budoucnosti!
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

Často je ve společnosti kritizována pěti hvězdičková úroveň již zmíněných nápravných zařízení. Státní rozpočet České republiky musí promrhávat víc a víc peněz, aby se zalepila „plastelínou" kolonka s názvem VĚZNICE A KRIMINÁLY. A tak chybějí prostředky v jiných rezortech. Právě rezort kultury, rezort životního prostředí a zdravotnictví atd. trpí bezhlavými investicemi do vězeňského systému v ČR. Ještě že jsou k dispozici alternativní tresty, ale ty nemůžou stoprocentně vyřešit onen problém. Někdo se ocitne nevinně v nápravném zařízení, jiný však touží být „na sezónu" zavírán. Recidiva jenom kvete ve státě bez naděje. Jaká to perspektiva budoucnosti!!! Dostali jsme se bohužel do začarovaného kruhu, jehož příčina je špatná výchova, upadající školský systém, upadající politika zaměstnanosti a zkrachovalé rodinné poměry. Navíc jsou v nápravných zařízeních tzv. vyvolení a posluhovači. Šikana mezi vězni je tak na vzestupu. A proto bychom se měli ve společnosti shodnout na prevenci, která se musí v našem státě ihned realizovat, a tou je vytváření pracovních míst, lepší vzdělávací systém, zodpovědná výchova dětí, opatření proti lichvě a mafiánskému prostředí.

Václav Kovalčík, Náchod

Související:
Berdychův gang plánoval útěk z vězení. Vězeňská služba ale zasáhla
Byli jsme v kriminále. Porno mají vězni zakázané, mohou jen erotiku
Práce za trest: Odsouzení jdou raději do vězení, říká Pospíšilův náměstek
Drogy z vězení? Bez problémů až do domu, zjistil Kroupa


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Jan Skalický byl položen dotaz

To myslíte vážně, že tu žádné povodně nejsou?

A co to tedy podle vás je? Nestydíte se? Vždyť v důsledku povodní vyhaslo několik životů, spousta lidí přišlo o střechy na hlavou a o svůj majetek. To jste tak asociální nebo jste úplně mimo? A fakt myslíte, že má kdokoliv z této tragédie radost? Možná tak vy, jelikož jste ji evidentně zneužil ke sv...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Debakl

15:57 Jiří Weigl: Debakl

Denní glosa Jiřího Weigla