Zdeněk Jemelík: Temnonoši

31.05.2024 9:39 | Glosa

Na webu spolku Chamurappi z.s. je v sekci Texty JUDr. Oldřicha Heina dostupná ve formě čtyř souborů PDF ke stažení kniha Temnonoši. Autor ji označuje za výsledek jeho téměř šedesátiletého hledání Pravdy.

Zdeněk Jemelík: Temnonoši
Foto: Archiv Z. Jemelíka
Popisek: Zdeněk Jemelík

Autor je právník s praxí prokurátora, státního zástupce a bankovního úředníka. Má hluboké znalosti filozofie, náboženství a práva a jejich vývoje od starověku. Kniha je nabitá informacemi, uváděnými do souvislostí, v nichž je asi nikdo jiný nepředkládá. Zaujala mě myšlenka, že středobodem ctností je slušnost. Zaujala mě právě proto, že slušnost je v našem veřejném životě nedostatkovým zbožím. Temnonoši jsou dle autora lidé ve významném postavení, se silným vlivem na veřejný život, kteří díky své mravní pokleslosti vedou lidstvo od maléru k maléru.

Není naděje, že by kniha vyšla někdy tiskem. Aspoň takto je přece jen dostupná.

Knihu lze stáhnout ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Vstříc 20. září

14:50 Zdeněk Jemelík: Vstříc 20. září

Hlasováním voličů dne 20.září 2024 se přiblíží vyřešení rebusu volby do Senátu v okrese Benešov, kte…