Stanjura: Buď ať si ČSSD udělá pořádek sama u sebe, nebo ať mlčí

27.03.2013 10:50

Projev na 52. schůzi Poslanecké sněmovny dne 27. 3. 2013.

Stanjura: Buď ať si ČSSD udělá pořádek sama u sebe, nebo ať mlčí
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura

Vážený pane místopředsedo, kolegyně, kolegové, nedá mi, abych nereagoval na vystoupení místopředsedy Poslanecké sněmovny Lubomíra Zaorálka, který tady vystoupil tak razantně, systémově, pochválil se, jak oni to dobře řeší, a mně nezbývá, než mu trošku osvěžit paměť. A nechtěl jsem, protože si myslím, že ta mnohá obvinění, zejména směrem ke komunálním politikům, jsou přinejmenším zvláštní. 

Tak dobře, tak z našeho regionu, ať nechodíme tak daleko. Vy přece víte, prostřednictvím pana místopředsedy, že primátor Frýdku-Místku je členem sociální demokracie. A musíte vědět, že je obviněn. On a 12 nebo 14 úředníků jeho radnice. A nejsem to já, který tady káže a sociálním demokratům říká, jak to, že jste se ho nezbavili, protože i já tam mám jisté pochybnosti, protože mám informace, alespoň z tisku, o tom, co se děje. 
 
Když budete tady říkat, jak my to řešíme, tak to fakt řešte všude, anebo nevystupujte. 
 
Mohl bych připomenout další statutární město Přerov, v čele s vaším primátorem a senátorem. Nedělal bych to. I tam mám pochybnosti, zda ten postup je či není oprávněný a primátor Přerova využívá všechny opravné prostředky a brání se a má na to plné právo. Zase to neřešíte, tak tady nechoďte a nekřičte, jak my jsme dobří a vy modří do děláte špatně. 
 
A když pak říkáme, že nemůžeme kritizovat policii, vy jste říkal, včera se něco stalo v Poslanecké sněmovně. Toto jsou prostory Poslanecké sněmovny. Tady nikdo tiskovou konferenci neměl, já jsem ji dokonce ani neviděl, kterou jste tady popisoval. To, že se stalo něco, tak říkejte, že někde byla tisková konference. V Poslanecké sněmovně se to nestalo. Všechno, co se stane ve vaší kanceláři, tak je to taky v Poslanecké sněmovně? Toto je ze strany Poslanecké sněmovny. 
 
A nesmíte si protiřečit, protože dobře. Vyjdu z toho, že říkáte, policii nesmíme kritizovat, protože to je nepřípustné. Dobrá, ale jedním dechem v druhé větě říkáte, ta samá policie přece obvinila bývalého policejního prezidenta. To nebyla jiná policie. Je tu jenom jedna policie. Tak buď se smí kritizovat, nebo nesmí. Vyberte si sám. Já si myslím, že v demokratické společnosti se dá kritizovat každý a každá instituce. Nic na tom nevidím. Ale než začnete pálit do jiných řad svým vlastním zásadovým přístupem sociální demokracie, tak si nejdřív udělejte pořádek u sebe, anebo nám to tady neříkejte. (Potlesk vpravo)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Rozdělení společnosti je dílem globalistů

12:16 Zeman (PRO): Rozdělení společnosti je dílem globalistů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozdělení společnosti.