Vojáček (SPOZ): Kocourkov, aneb pohádka tisíce a jedné noci

28.11.2011 14:22 | Zprávy

Vždy jsem si myslel, že žiji v nějaké zvláštní zemi, teprve od jisté doby vím, že v Kocourkově!

Vojáček (SPOZ): Kocourkov, aneb pohádka tisíce a jedné noci
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Exministr Martin Kocourek

Ve státě, kde pro vybrané jedince neplatí žádná pravidla. V zemi kde se každý den objevují machinace, podvodné jednání, nekončící rozkrádání státního majetku. Díky sdělovacím prostředkům a jejich ostražitosti pracuje policie, státní zástupci a soudci na všech kauzách, aby byly jednotlivé případy následně odloženy. Přitom ve Švýcarsku stačilo k rozkrytí kauzy Mostecká uhelná pár měsíců, zatímco my jsme k cíli nedorazili ani za 10 let. Že by se tímto případem ve Švýcarsku zabývali mimořádně talentovaní lidé? Nebo u nás nikdo nemá zájem na tom, aby se cokoliv vyšetřilo?

Přece není normální, aby poslanci a ministři pohádkově bohatli a občané chudli. Nechce se mi věřit, že lidem takové počínání naší elity nevadí, že je jim jedno co se s majetkem státu děje. Poslední výzkum rovněž odhalil, že plných 89 % občanů se domnívá, že korupce je daleko větší, než za minulého režimu. Přitom se jedná o výsledek, který je víc než nelichotivý. A tak dnes nejsou peníze na důchody, na veřejnou zprávu, na školství, pro lékařský personál, na dopravní infrastrukturu a nově ani na běžné potřeby. Zůstalo normou, kdy politici přihrávají miliardové zakázky pro své kamarády a inkasují tučné provize. Kolik miliard proteklo v pochybných armádních zakázkách a nic se neděje. Spočítejme to všechno za ty roky dohromady a zcela jistě se dostaneme k částkám, které se rovnají zadluženosti našeho státu (1 bilion 300 miliard).

Takže si nakonec myslím, že nežijeme v Kocourkově, ale pro vybranou společnost spíše v pohádce 1000 a 1 noc. Nebo se pletu.....?

Jiří Vojáček, předseda SPOZ Moravkoslezského kraje

Více:
MfD tvrdí: Kocourek byl multifunkční. A rozebírá proč


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Spoz.cz

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.