Erik Best: Koudelka v ohrožení. Zeman? Pozor. Rusové bouchnou dveřmi, mají plán

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen pro přihlášené uživatele s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší. Předplatné můžete získat i zdarma, prozkoumejte možnosti předplatného.
  • hlasování v anketě pod článkem = 1 prémiový bod
  • zapnutí čtečky pro daný den = připravujeme
  • přehrání audiočlánku (TTS) = připravujeme
  • 20.04.2021 4:39 | Zprávy

    Jak máme chápat dění kolem kauzy ruské účasti na výbuchu muničního skladu ve Vrběticích před sedmi lety a reakce, které odhalení vlády vyvolalo? Politický analytik Erik Best nadnáší k úvaze několik scénářů, které souvisí jak s osudem Michala Koudelky v čele BIS, tak s údajným plánem Ruska odpojit se postupně zcela od „upadajícího“ Západu.

    Erik Best: Koudelka v ohrožení. Zeman? Pozor. Rusové bouchnou dveřmi, mají plán
    Foto: Hans Štembera
    Popisek: Erik Best, americký novinář

    Politický analytik Erik Best při hodnocení dosavadních informací o případu ruské účasti na výbuchu ve Vrběticích míní, že jde v každém případě o velmi zvláštní načasování. „Prezident Biden nedávno oznámil, že vůči Rusku bude razit novou politiku a Spojené státy byly možná první, kdo přišel s prohlášením, že český stát v reakci na ta zjištění postupoval správně. Každý ví, jak CIA podporuje Koudelku (Michala, šéfa BIS, pozn. red.) a každý také ví, že mu za pár měsíců končí mandát ředitele a usiluje o jeho prodloužení. Na druhé straně zase prezident Zeman usiluje o to, aby skončil. Určitě tady existuje možnost, že s tím souvisí právě načasování, kdy to bylo celé oznámeno veřejně,“ myslí si.

    „Jenže právě tady je to pro mnohé překvapení, že té představené verzi poskytuje největší podporu sám prezident republiky. Z mého hlediska, pokud neuslyším od Miloše Zemana jiné prohlášení, a pokud neuslyším od opozice něco jiného, což příliš neočekávám, budeme asi muset brát oficiální verzi celého příběhu, jak ho představila vláda, jako platnou,“ pokračuje Best v souhrnu situace.

    Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: Radim Panenka

    MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

    Můžete se k tomu vyjádřit?

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Keller: Síkela odchází, to je ta nejlepší zpráva. Proč?

    10:42 Keller: Síkela odchází, to je ta nejlepší zpráva. Proč?

    NEKOREKTNĚ S KELLEREM Dobrá zpráva pro Česko. Tou je podle levicově orientovaného sociologa a filozo…